10 fakte të çuditshme 10 fakte të çuditshme

10 fakte të çuditshme

Fun 24 January, 2016, 17:32

Bota është e mbushur përplot me çudira dhe me krijesa të veçanta, këtu kemi mbledhur 10 fakte të çuditshme për botën. Koha më e... 10 fakte të çuditshme

Bota është e mbushur përplot me çudira dhe me krijesa të veçanta, këtu kemi mbledhur 10 fakte të çuditshme për botën.

  1. Koha më e gjatë në mes të lindjeve të dy binjakëve është 87 ditë.
  2. Në vitin 2007, në Amerikë një burrë i quajtur Corey Taylor ka provuar të gënjej që ka vdekur, vetëm që të mos e paguaj një tarifë mujore të hargjimeve telefonike, kjo nuk ka funksionuar.
  3. Prezervativët më të vjetër të gjetur ndonjëherë datojnë qysh nga viti 1640 (të gjetur në Kalanë e Dudlejit) dhe ishin të bëra nga zorrët e kafshëve dhe të peshqve.
  4. Në vitin 1923 kalorësi Frank Hayes fitoi një garë në Belmont Park në Neë York pavarsisht nga të qenit i vdekur, ai pësoi një sulm në zemër, por trupi i tij qëndroi mbi shalë deri sa kali i tij kaloi finishin.
  5. Gjithkush ka një shtyp të veçantë të gjuhes, ashtu si shenjat e gishtave.
  6. Fshati holandez i Giethoorn nuk ka rrugë, të gjitha ndërtesat janë të lidhura përmes kanaleve dhe pasarelave.
  7. Njeriu i parë që ka urinuar në hënë është Buzz Aldrin, menjëherë mbasi shkeli mbi sipërfaqen e hënës.
  8. Krijesa më e vetmuar është një balenë, e cila thërret për një bashkëshort gati qe dy dekada, dhe nuk ka asnjë balenë që i përgjigjet.
  9. Banka e Vatikanit është banka e vetme në botë që lejon kryerjen e transaksioneve në gjuhën latine.
  10. Shuma e të gjitha numrave që janë në rulet është 666!