A jeni në konfuzion për shumë gjëra në botën që jetojmë? Ne mundohemi që të ju njoftojmë me faktet më të dashura që ju bëjnë...

A jeni në konfuzion për shumë gjëra në botën që jetojmë? Ne mundohemi që të ju njoftojmë me faktet më të dashura që ju bëjnë të ndiheni mirë, e deri tek ato më të çuditshmet që i japin mrekulli universit.

Këtu do ju paraqesim një varg faktesh të cilat mbase nuk i keni ndëgjuar ndonjëherë.

 1. Universiteti Oxford 1, daton qysh nga qytetërimi Aztec.
 2. Nipi i Adolf Hitler shkroi një ese “ Pse unë e urrej xhaxhain tim”, ajo u botua në gazetën ‘Look Magazine’ të Londrës në vitin 1938. William Patrick Hitler lindi në Liverpool, jetoi në Gjermani për pak kohë, pastaj lëvizi në Amerikë ku u rekretua në ushtri për të luftuar në luften e tretë botërore.
 3. Qyteti i Romës qëndron më afër polit të veriut sesa qyteti i New Yorkut.
 4. Restauranti më i vjetër në botë që ende punon është më i vjetër sesa shtypi europian.
 5. Mëlqia e një ariu polar dhe e një lope deti ka aq shumë vitamina sa që po t’i konsumosh mund të vdesësh menjëherë.
 6. Njeriu udhëtoi për hënë para se të kishte valixhe me rrota.
 7. Presidenti i dytë dhe i tretë të SHBA-ve, John Adams dhe Thomas Jefferson, të dy vdiqen në të njejtën ditë, 4 korrik 1826, transmeton lajmi.net.
 8. Vllëzerit nga Gjermania, Adolf Dassler dhe Rudolph Dassler themeluan një kompani të këpucëve sportive, Gebrüder Dassler SCHUHFABRIK, pas një shkëputje të dy vëllezërit kanë vazhduar operacionet e ndara sipas dy kompanive Adidas dhe Puma.
 9. Në vitet e 90’ një djalë i quajtur Bob ka krijuar domeinin e parë Windows2000.com, pakoja e microsoftit e krijoi një të quajtur Bob.com, pastaj ata kryen një tregëti.
 10. Në vitin 1962 në Pensilvani është ndezur një zjarrë në një vend-hudhje mbeturiash dhe thuhet se zjarri ende vazhdon të jetë aktiv në një minierë qymyri.
 11. Fotonet e vetme mund të sillen ndryshe nëse ato janë vrejtur, eksperiment ky i vërtetuar me prerje të dyfishtë.