Sot bëhen 17 vjet që kur ndodhi masakra e Izbicës, ku u vranë 150 shqiptarë të Kosovës. Nё datat 25, 26, 27 mars tё...

Sot bëhen 17 vjet që kur ndodhi masakra e Izbicës, ku u vranë 150 shqiptarë të Kosovës.

Nё datat 25, 26, 27 mars tё vitit 1999, UÇK-ja bëri rezistencë heroike ndaj forcave serbe, ndërsa e diela e 28 marsit, ishte dita që do të na bënte që edhe sot ta përkujtojmë.

Më 28 mars 1999, forcat serbe vranë dhe masakruan mizorisht 147 veta.

Masakra e Izbicës zë vend edhe në raportin e Departamentin të SHBA-së. Atë kohë u publikuan edhe fotografitë e bëra nga sateliti, në të cilat qartë shihen 147 varrezat e reja në Izbicë.

Pas masakrës, kufomat e të vrarëve, i varrosen fshataret e kësaj ane në fshatin Izbicë, mirëpo, forcat serbe, i zhvarrosin kufomat e të pushkatuarve, duke i dërguar në lokacione të ndryshme në Kosove e Serbi.