26 ndryshime të vogla që kanë ndikim të madh në shëndetin tuaj 26 ndryshime të vogla që kanë ndikim të madh në shëndetin tuaj
Bëni përpjekje për të bërë një ndryshim të madh në jetën tuaj në përpjekje për të pasur shëndet më të mirë-por ja disa këshilla... 26 ndryshime të vogla që kanë ndikim të madh në shëndetin tuaj

Bëni përpjekje për të bërë një ndryshim të madh në jetën tuaj në përpjekje për të pasur shëndet më të mirë-por ja disa këshilla që vinë nga disa ndryshime të vogla
Ndryshimet e vogla zakonisht janë një rutinë e zakonshme që mund të këtë impakt të madh në shëndetin tënd, kështu që ndryshoni ato, thotë Michele O’Connor.

Merrni një pjatë më të vogël se më parë

Njerëzit janë 22 për qind më pak kur zëvendësojnë pjatat më të vogla gjatë darkës në 12 diametër-tani një masë mesatare në Britani-me pjata 10she, të cilat janë përdorur një dekadë më parë. Psikologjikisht, më mirë është ta keni një pjatë të vogël të mbushur se një të madhe të pambushur.

Ndërroni qeset e plastikes me ato të letrës

Ne mund ta shpëtojmë planetin duke mos përdorur qese plastike, por ne mund ta rrezikojmë shëndetin tonë, thotë ekspertja e higjienës, Dr Lisa Ackerley. Një studim i fundit ka zbuluar se ka një numër të madh të baktereve të dëmshme në qeset e ricikluara. “Kur gjatë ushqimit merrni shpezë, mish dhe perimet me rrënjë në një qese, të cilat mbajnë baktere potencialisht të dëmshme para se këto ushqime të konsumohen”, këshillon ajo.

Ndryshoni pastën për një pastrim të thatë-s’paku në minutën e parë

Kjo është një metodë me efektive për largimin e gurëve, sipas një studimi të publikuar nga Shoqata Dentare e Amerikës, ku rezultoi se 67 për qind e njerëzve kishin më pak gurë brenda gjashtë muajve. Duket se pastrimi i thatë është i mirë-jo për gjatë-por që në mëngjes përdoret pa pastë dhëmbësh. Por, pasi bëni këtë pas 60 sekondash pastroni dhëmbët më pastë.

Mesazhet apo një loje në telefon

Nëse ju duhet që të shikoni telefonin e mençur vazhdimisht, lojërat janë më të mira pasi që aktivizojnë trurin e juaj, për dallim nga rrjetet sociale që nuk e bëjnë. Kjo përmirëson kujtesën dhe ka mundësi për të reduktuar rrezikun nga gjërat psikike, kurse sipas një studimi që është bërë nga Universiteti i Cambrirge, përdorni lojëra pa para si; ­Luminosity, Peak dhe Elevate, transmeton GazetaExpress.