4 përfitime të mahnitshme të Aloe Vera për Flokët 4 përfitime të mahnitshme të Aloe Vera për Flokët
Aloe vera njihet si bima magjike, që kuron dhe trajton shumë probleme të organizmit tonë, si nga jashtë ashtu edhe nga brenda. Bima aloe... 4 përfitime të mahnitshme të Aloe Vera për Flokët

Aloe vera njihet si bima magjike, që kuron dhe trajton shumë probleme të organizmit tonë, si nga jashtë ashtu edhe nga brenda.

Bima aloe vera përmban mbi 70 lloje lëndësh të dobishme, si vitamina, minerale, sheqer e te tjera lëndë të shëndoshmë dhe të nevojshme për organizmin tonë.

Aloe Vera ka shumë benifite edhe në flokë dhe lëkurë të kokës.

Këtu do t’i listojmë 4 përfitime që kanë flokët tanë nga përdorimi i shamponëve të aloe verës :

  1. Lëkurë të shëndetshme të kokës:

Aloe vera ka veti anti-bakteriale dhe anti-kërpudhore që ndihmojnë në parandalimin e zbokthit. Enzimat në aloe vera zvogëlojnë zbokthin duke ndihmuar në zbutjen dhe hidratimin e kokës.

Ai gjithashtu promovon qarkullimin e gjakut në lëkurën e kokës duke stimuluar kështu prodhimin e vajrave natyrale hidratuese. Karakteristikat e saj anti-inflamatore gjithashtu zbutin lëkurën e kokës, duke parandaluar thatësinë dhe kruajtjen.

  1. Rritja e Flokëve

Aloe vera pastron qelizat e vdekura të lëkurës që mund të bllokojnë gjëndrat tuaja, duke parandaluar rritjen e re të flokëve. Me gjëndrat të pa bllokuar, të gjitha vitaminat dhe mineralet në aloe vera që rritin rritjen, funksionojnë në mënyrë efektive. Aloe vera gjithashtu mund të parandalojë rrallimin e flokëve për shkak të stimulimit që ofron me enzimat e tij natyrore.

  1. Mbajtja e lagështisë:

Nëse flokët tuaj janë shumë të yndyrshme ose të thata aloe vera ndihmon për të rivendosur ekuilibrin e duhur, pra ndihmon në ruajtjen e lagështisë.

Aloe vera mban lagështinë brenda boshtit të flokëve, duke siguruar që flokët të ruajnë elasticitetin të prishen më pak dhe që rriten konstant.

  1. Shkëlqimi i flokëve:

Aloe vera promovon shkëlqimin e flokëve, shkëlqimin natyral të flokëve tuaj falë evektit të kondicionimit. Flokët tuaj natyral bëhen kështu më të butë duke ruajtur forcën e tyre.

Në fakt aloe vera ka akoma më shumë efekte të mira në flokë dhe në lëkurë të flokëve, aloe verën mund ta përdorni në forma të ndryshme.