5 gjëra që ndodhin kur i jepni fund ngrënjes së mishit 5 gjëra që ndodhin kur i jepni fund ngrënjes së mishit
Ashtu si i ka disa veti të mira ngrënja e mishrave, njëkohësisht ka edhe ato të këqijat. Anketuesit kanë gjetur se 29 për qind... 5 gjëra që ndodhin kur i jepni fund ngrënjes së mishit

Ashtu si i ka disa veti të mira ngrënja e mishrave, njëkohësisht ka edhe ato të këqijat.

Anketuesit kanë gjetur se 29 për qind e njerëzve kanë reduktuar konsumin e ushqimeve që në vitin e kaluar, 9 për qind thanë se ishin duke reduktuar mishin dhe rreth 3 përqind ushqimin vegjetarian, transmeton lajmi.net.1.Mund të humbni peshë

Një ekip në Universitetin e Medicinës në Uashington, SHBA, janë përpjekur të gjejnë dallimin e peshës tek një njeri i cili konsumon mish duke u transferuar në një vegjetarian. Hulimtimi i tillë ka rënë në konkluzion se këta persona bien shumë shpejt në peshë e megjithatë rrisin dëshirën të bërë ushtrime.

2.Bekteret në stomak ndryshojnë

Një studim i vitit 2014 ka eksploruar dallimin në mes baktereve të zorrëve që konsumojnë mish dhe atyre vegjetarianë. Ndryshimi më i madh u gjend tek njerëzit që nuk konsumojnë fare mish të kafshëve. Ndër këtë zbulim thuhet se vegjetarianët janë specie mbrojtëse e baktereve në zorrë.

3.Ju mund të bëheni të mangët në lëndë ushqyese

Një dietë e ekuilibruar e një vegjetariani mund të sigurojë sasi të mjaftueshme ushqyese. Mirëpo mund të jetë e vështirë për të marrë hekur të mjaftueshëm, vitaminë D dhe vitaminë B12.

4.Mund të bjerë rreziku i kancerit

Një raport i fundit i Organizatës Botërore të Shëndetësisë ka klasifikuar mishin e përpunuar si kancerogjene, kështu që produktet e tilla si proshuta dhe sallami kategorizohen në këtë grup. Gjithashtu edhe mishi i kuq i mbështjellur mund të shkaktojë kancer.

5.Mund të fitoni sëmundje të zemrës

Shkencëtarët kanë gjetur kohët e fundit se mishi i kuq është i lidhur me sëmundjet e zemrës. Një studim në SHBA, ka zbuluar së në mish gjendet një

lëndë ushqyese që përmban mikrobe dhe mund të ndikojë në sëmundjet e zemrës.