77% të kosovarëve zgjedhinë produkte të cilësisë së lartë 77% të kosovarëve zgjedhinë produkte të cilësisë së lartë
Nga një hulumtim të bërë nga “ICERTIAS” del që kosovarët në numër të madh zgjedhin produkte të cilësisë së lartë. Në një anketë që... 77% të kosovarëve zgjedhinë produkte të cilësisë së lartë

Nga një hulumtim të bërë nga “ICERTIAS” del që kosovarët në numër të madh zgjedhin produkte të cilësisë së lartë.

Në një anketë që është përfunduar në prill të këtij viti del që 77% të kosovarëve preferojnë produkte që përmbajnë vulën “QUDAL” vulë kjo që vërteton se produktet i takojnë cilësisë së lartë.

Kjo përqindje ka dal nga 1200 qytetarë të anketuar në mars të vitit 2016.

Kosovarët janë pyetur se çfarë do të kishin blerë dhe përdorë nëse paratë nuk do të ishin problem dhe e vetmja gjë që do të merrnit parasysh do të ishte cilësia, konsumatorët kosovarë kanë identifikuar ofertat e cilësisë më të lartë në tregun e tyre.

Votat e kosovarëve për cilësi të lartë janë dhënë për produktet dhe shërbimet që përfshijnë markat të mëposhtme: Tango (kategoria lëng frutash), Emona (kategoria çaj), Plazma (biskota kategoria), Polimark (kategoria ketchup), Thomy (majonezë kategoria), Sedefi (kategoria sheqer), Vitalia (kategoria muesli), Lacalut (kategoria pastë), Birra Peja (kategoria birrë), Perfex (kategoria letër higjienike), HIB Petrol (stacionet e gazit kategoria), Bekament (kategoria muret e brendshme bojë), Sigal (kategoria kompania e sigurimit) , TEB (kategoria e bankës), ASUS (kategoria laptop),  dhe shumë më tepër në një të madhe gamë të sektorëve të industrisë.

Në sport është zgjedhur Lionel Messi si lojtari i cilësis së lartë.

Ndërsa sa i përketë cilësisë së muzikës si më të pëlqyerit kanë dal të jenë Rita Ora, One Direction dhe si risi Era Istrefi është zgjedhur për herë të parë .

E nëse flasim për teknologji vlerësim më të lartë i është dhënë telefonave Samsung.

Organizata ndërkombëtare “ICERTIAS” është zëri i konsumatorëve, që në fokus të punës së tij ka interesin e konsumatorëve, të produkteve dhe shërbimeve që janë në dispozicion në treg.

ICERTIAS është i pranishëm në mbi 40 vende në të pesë kontinentet.

Ndërsa në Kosovë ky hulumtim është bërë për herë të dytë për periudhën 2016/2017, ndërsa herën e parë është bërë në vitin 2004.