‘Bossi’ që po e bën ‘kahre’ shtetin zbret në qendër të Prizrenit /Pamjet ‘Bossi’ që po e bën ‘kahre’ shtetin zbret në qendër të Prizrenit /Pamjet
Ariu i famshëm shëtit midis qendres së Prizrienit, transmeton Gazeta Metro. Një qytetar ka publikuar një video ku shihet se si ariu shëtitet mu... ‘Bossi’ që po e bën ‘kahre’ shtetin zbret në qendër të Prizrenit /Pamjet

Ariu i famshëm shëtit midis qendres së Prizrienit, transmeton Gazeta Metro.

Një qytetar ka publikuar një video ku shihet se si ariu shëtitet mu në qendër të Prizrenit.

Kjo çështje shpërtheu pasi pasi një ari mbyti 38 dele në dy lokacione të ndryshme dhe dëmtoi pesë koshere me bletë.

Një ari u shfaq së fundmi edhe në fshatin Novosellë të Prizrenit, kurse në fshatin Dubravë të Kaçanikut një ari hyri në një fermë dhe plagosi disa dele.

Ditëve të fundit është ngritur debat i madh nëse duhet të vritet ariu që po shqetëson banorët e Prizrenit, kjo pasi Inspektorati i Agjencionit të Pyjeve, ka dhënë autorizim për vrasjen e ariut.

Por sot zëvendësministri i Bujqësisë, Vesel Krasniqi ka bërë të ditur se ariu në Prizren nuk do të vritet, duke thënë se ka pasur një keqkuptim në vendimin për rastin në fjalë.

Lidhur me këtë çështje sonte në Kosovë vije Slaven Reljiq, profesor në Universitetin e Zagrebit, i cili pritet të japë udhëzime institucioneve kosovare rreth mënyrës së si të veprojnë me ariun e murrmë.