Qeveria miraton Projektligji për Tatimin mbi Vlerën e shtuar
Qeveria e Kosovës sot ka duke miratuar Projektligjin për tatimin mbi vlerën e shtuar. Projektligji, sipas kumtesës qeveritare, vlerësohet si pjesa më e rëndësishme e reformës fiskale të Qeverisë dhe ofron lehtësi dhe lirime që do të ndihmojnë zhvillimin e biznesit në vend, transmeton Koha.net. TVSH është e përshkallëzuar... Më shumë
Qeveria ndan 1.2 milion euro për lobim për anëtarësim në INTERPOL
Në mbledhjen e sotme Qeveria ka ndarë 1.2 milion euro për lobim për anëtarësimin e Kosovës në INTERPOL. Gjatë kësaj mbledhje u miratua edhe nisma për negocimin e marrëveshjes financiare për projektin për patundshmërinë dhe infrastrukturës gjeo-hapësinore ndërmjet qeverisë dhe asociacionit ndërkombëtar për zhvillim. Vlera e kësaj marrëveshjeje financiare... Më shumë
Falimentojnë 87 biznese brenda 9 muajsh në Ferizaj
Drejtoria e Zhvillimit Ekonomik dhe Turizmit e Ferizajt ka publikuar raportin nëntëmujor të punës, sipas të cilit si pasojë e vështirësive financiare gjatë periudhës janar-shtator të këtij viti janë shuar gjithsej 87 biznese. Më së shumti po vazhdojnë të shuhen bizneset artizanale, ndërkohë Komuna e Ferizajt gjatë kësaj periudhe... Më shumë
Pal Lekaj i jep Deçanit e Gjakovës lajme të mira, nënshkroi dy kontrata
Ministri i Infrastrukturës, Pal Lekaj i ka dhënë në fund të ditës së sotme dy lajme të mira qyteteve nga Dukagjini, Deçanit e Gjakovës. Lekaj ka firmosur dy kontrata për rregullimin e dy rrugëve. “Ditën po e përmbyll me një lajm të mirë për Deçanin dhe Gjakovën. Sapo nënshkrova... Më shumë
Shefi i FMN-së në Kosovë ngre alarmin se vendi po shkon drejtë një krize fiskale
“Buxheti i Kosovës nuk mund të përballojë një rritje aq të shpejtë të shpenzimeve për skemat sociale. Të mos i përmendim skemat e tjera pensionale që janë duke u shqyrtuar. Po që se do të zbatoheshin edhe ato, shpenzimet do të rriteshin në shkallë të paqëndrueshme”, thotë ndër të... Më shumë
Ku do të shkojnë taksat e qytetarëve pas përfundimit të autostradave?
Derisa shumë qytetarë merrnin rrugën për në vendet e tjera për të gjetur ilaç për sëmundjet e tyre, shteti derdhte para për ndërtimin e autostradave. Nuk shkoi shumë kohë e dolën edhe rezultatet e PISA’së, e nxënësit kosovarë dolën me rezultatet më të dobëta në botë. Pavarësisht këtyre rezultatave,... Më shumë
Qytetarët s’kanë paguar miliona për ujë, ngrohje e mbeturina
Borxhi i qytetarëve të Kosovës ndaj shtetit ka arritur në miliona euro. Vetëm për ujë, mbeturina e ngrohje, vlera e borxheve të kosovarëve sillet rreth 90 milionë euro. Më së shumti borxh, ata po del t’i kenë ujësjellësit, gjersa nuk është e vogël as shuma e parave që ata... Më shumë
Vetëm Malivesha s’e dorëzon buxhetin për vitin 2019
Veç një komunë nuk e ka dorëzuar buxhetin te Ministria e Financave për vitin e ardhshëm. Një hap të tillë e kanë bërë edhe komunat veriore. Ndërsa në Malishevë, përplasjet politike, rrezikojnë ta lënë komunën me buxhet të njëjtë sikur të këtij viti. Buxheti total i projektuar për komunat... Më shumë
Kosovarët me mbi 3 miliardë euro kursime nëpër banka
Vlera e depozitave të klientëve në dhjetë bankat komerciale në Kosovës, deri në tetor të këtij viti ka arritur në mbi 3 miliardë euro, ka bërë të ditur Banka Qendrore e Kosovës. Nga kjo shumë, më shumë se 2.2 miliardë euro janë para të kursyera nga ekonomitë familjare, derisa... Më shumë
Siguria në punë, rritet numri i inspektorëve
Nga viti i ardhshëm Inspektoratit të Punës pritet t’i shtohet edhe 15 inspektorë të rinj, edhe pse nevojat janë më të mëdha për të mbuluar gjithë territorin e vendit. Zëvendësministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale (MPMS) Sociale, Çerkin Dukolli, njëkohësisht kryesues i Këshillit Nacional për Siguri dhe Shëndet në... Më shumë