Publikohet monitori i ri i energjisë nga Oda Ekonomike Amerikane
Publikohet monitori i ri i energjisë nga Oda Ekonomike Amerikane me dhjetëra lajme energjetike të muajit të fundit Oda Ekonomike Amerikane ka publikuar edicionin e dhjetë të monitorit të energjisë, përmbledhje lajmesh të publikuara në mediat vendore në lidhje me sektorin e energjisë në Kosovë. Numri i dhjetë i monitorit... Më shumë
Banka Qendrore e Austrisë: Shqiptarët nuk dinë rreziqet që u vijnë nga kursi i këmbimit
Shqiptarët patën rezultatet më larta në rajon sa i takon një vrojtimi që testoi njohuritë e tyre mbi rreziqet financiare. Banka Kombëtare e Austrisë zhvilloi vitin e kaluar në vendet e Europës Juglindore dhe Ballkanit Perëndimor një vrojtim mbi njohuritë e individëve në katër fusha kryesore: normat e interesit,... Më shumë
Kosova ka hapur tregun me Turqinë përmes Marrëveshjes për Tregti të Lirë
Marrëveshja e tregtisë së lirë midis Kosovës dhe Turqisë ka hyrë në fuqi në qershor të këtij viti pasi ishte nënshkruar nga presidenti Hashim Thaçi. Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, kishte nënshkruar një dekret që ratifikon marrëveshjen, me kërkesë të ministrit të Jashtëm, Behghet Pacolli, në prill të këtij... Më shumë
Numri i udhëtarëve në Aeroportin ’Adem Jashari’ ka shënuar rritje prej 12.5 përqind
Këtë vit, në Aeroportin e Prishtinës ‘Adem Jashari’ numri i udhëtarëve ka shënuar rritje prej 12.5 përqind, krahasuar me të njëjtën periudhë kohore të vitit paraprak. Kështu ka bërë të ditur zyrtari për informim në Aeroportin ‘Adem Jashari’, Bujar Gashi në një konferencë për media. “Nëse e krahasojmë me... Më shumë
Njoftim i rëndësishëm për sigurimet sociale Kosovë – Zvicër
Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Skender Reçica ka njoftuar qytetarët të cilët kanë punuar në shtetin e Zvicrës se nga data 1 Shtator 2019, mund të fillojnë ti paraqesin kërkesat për përfitim të pensioneve dhe beneficioneve, në bazë të Marrëveshjes për Sigurime Sociale mes Kosovës dhe Zvicrës, e... Më shumë
AKP-ja dhe Komuna e Prishtinës merren vesh për pagesën e shpronësimit të “NSh Gërmia” dhe “NSh Slloga”
Agjencia Kosovare e Privatizimit dhe Komuna e Prishtinës kanë arritur marrëveshje mirëkuptimi për pagesën e shpronësimit të ndërtesës “Shtëpia e re e Mallrave”, pronë e ndërmarrjes shoqërore “Gërmia” dhe për një pjesë të tokës së ndërmarrjes shoqërore “Slloga (KHT Kosova). Marrëveshja në fjalë është nënshkruar sot në selinë e... Më shumë
Kosovarët me 3,4 miliardë euro depozita
Sipas të dhënave të fundit të Bankës Qendrore të Kosovës (BQK) shihet se në fund të muajit majt të këtij viti shuma e depozitave të qytetarëve nëpër bankat komerciale në vend ka arritur në 3 miliardë e 435 milionë euro e që në raport me periudhën e njëjtë të... Më shumë
Drejtori i ATK-së takon përfaqësuesit e USAID-it për qeverisje ekonomike në Kosovë, flasin për reformat në ATK
Drejtori i Përgjithshëm i Administratës Tatimore të Kosovës Ilir Murtezaj, ka pritur sot në takim përfaqësuesit e programit të USAID për qeverisje ekonomike në Kosovë, ku është diskutuar për prioritetet lidhur më reformat në ATK dhe për mundësinë e mbështetjes në të ardhmen në realizimin e këtyre reformave. Sipas... Më shumë
Rriten të hyrat nga mërgimtarët, 253 milionë për katër muaj
Në 4 muajt e parë të këtij viti, qytetarët e Kosovës kanë pranuar afro 19 milionë euro më shumë se sa në periudhën e njëjtë të vitit të kaluar, nga familjarët e tyre mërgimtarë. Sipas të dhënave të Bankës Qendrore të Kosovës, dërgesat e mërgimtarëve për familjarët e tyre... Më shumë
Taksa 100%, rreth 30 milionë euro të hyra më shumë në Doganën e Kosovës
Vendosja e taksës 100 për qind ndaj prodhimeve serbe dhe atyre boshnjake, ka ndikuar dukshëm në rritjen e të hyrave të shtetit. Krahasuar 6 mujorin e parë të këtij viti me vitin e kaluar, janë rreth 30 milionë euro më shumë të hyra në Doganën e Kosovës. Drejtori i... Më shumë