BERZh-i këtë vit investon 100 milionë euro në Kosovë
Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) dhe Banka Qendrore e Kosovës (BQK) kanë mbajtur ngjarjen e përbashkët “Arsyet për Faktoringun si mjet alternativ për financimin e NVM-ve në Kosovë”. Neyl Taylor nga BERZh-i tha se këtë vit pritet të investohet në Kosovë rreth 100 milionë euro, raporton Ekonomia... Më shumë
Rriten çmimet e konsumit

Rriten çmimet e konsumit

ekonomiLajme 11 September, 2019, 15:27

Indeksi i tërësishëm i harmonizuar i çmimeve të konsumit është më i lartë për 0.5% në muajin gusht 2019, krahasuar me muajin korrik 2019, sipas raportit më të ri të ASK-së. Kjo shpjegohet me ngritjen e çmimeve të konsumit te nëngrupet e COICOP-it qumësht, djathë dhe vezë (5.4%); kafe,... Më shumë
Kush janë disa nga përfituesit e pagave me rritje?
Pas debateve të nxehta dhe grevave të shumta nga ana e sindikatave, deputetët e legjislaturës së fundit të Kuvendit të Kosovës me 62 vota për, asnjë kundër dhe 1 abstenim, në muajin shkurt të këtij viti, kishin miratuar Ligjin për Pagat në sektorin publik. Ligji pritet të rregullojë pagesën... Më shumë
Jemi afër muajit që do sjellë rritjen e pagave
Zgjedhjet e parakohshme parlamentare që do mbahen më 6 tetor dhe formimi i qeverisë së re, sipas zyrtarëve të qeverisë në largim, nuk do të kenë efekt në zbatimin e Ligjit për pagat, i miratuar në muajin shkurt në Kuvendin e Kosovës. Probleme për shpërndarjen e pagave me rritje,... Më shumë
Ndikimi i zgjedhjeve të shpeshta në ekonominë e Kosovës
Kosova do të mbajë më 6 tetor zgjedhjet parlamentare, të katërtat me radhë që nga shpallja e pavarësisë së Kosovës. Që atëherë asnjë qeveri nuk ka arritur të përmbushë mandatin e plotë katër vjeçar, dhe kjo situatë sipas Agron Demit nga instituti për studime të avancuara GAP, ndikon negativisht... Më shumë
ASK: Pagat në Kosovë u rritën për 29.6% nga viti 2012
Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar Nivelin e Pagave në Kosovë për periudhën 2012-2018, transmeton Ekonomia Online. Ky publikim përmban të dhëna për pagën mesatare bruto dhe neto sipas sektorëve dhe aktiviteteve ekonomike në Sektorin Publik (Administrata), Sektorin Privat dhe Ndërmarrjet Publike në Kosovë. Në vitin 2012... Më shumë
Gjilani shpërndau pesë krerë gjedhesh për fermerët
Drejtoria e Bujqësisë e Komunës së Gjilanit, në bazë të memorandumit të bashkëpunimit me shkollën e agrobiznesit “Arbëria”, ka shpërndarë pesë krerë gjedhesh. Nënkryetari i Komunës, Arbër Ismajli, tha se ky aktivitet dëshmon se kjo shkollë është në shërbim të fermerëve, ndërsa drejtori i Bujqësisë, Ramiz Ramadani ka deklaruar... Më shumë
Muzafer Shala: Brenda 10 vjetësh – 50 mijë vende punë në IT
Ministri në detyrë i Inovacionit dhe Ndërmarrësisë, Muzafer Shala, ka thënë se me platformën e kësaj ministrie brenda një periudhe dhjetëvjeçare do të krijohen 50 mijë vende punë në IT. Ai ka thënë se qendrat inovative do të kenë shtrirje në tërë Kosovën. “Kemi paraparë që t’i kemi 15... Më shumë
Ekonomia e Gjermanisë vuan nga investimet e dobëta
Ekonomia gjermane gjendet përballë një momenti të vështirë dhe shkaku për këtë nuk është as agresiviteti i Donald Trump-it e as kërcënimet e Kinës. Problemi sipas Thomas Straubhaar-it, janë investimet e dobëta. Shqetësime të shumta e kanë rrethuar këto kohët e fundit motorin e Evropës; shumë druhen se Gjermania... Më shumë
Për gjashtë muaj, Kosova pagoi afro 40 milionë euro për veteranët
Në Kosovë gjatë muajit qershor 38 mijë e 52 persona kanë përfituar nga Skema e pensioneve për veteranët luftës Nga statistikat e publikuara tek ‘ASK, Kosova pagoi 6 milionë e 380 mijë euro për pensionet e veteranëve. Ndërsa në gjashtë mujorin e parë, Qeveria e Kosovës pagoi 38 milionë... Më shumë