Kapet prodhuesi i kriptovalutave duke vjedhur rrymën
Prodhimi i kriptovalutave apo “mining” siç njihet në gjuhën e teknologjisë është një aktivitet tejet fitimprurës në botë, por edhe në Kosovë. Ky aktivitet involvon instalimin e makinerive teknologjike me kapacitet të lartë shpenzues elektrik. Kështu disa prodhues të kriptovatutave kanë vendosur që t’i ikin pagesës së shpenzimit të... Më shumë
Zhvillimi i politikave fiskale synon lehtësimin e të bërit biznes
Funksionalizimi i ekonomisë së tregut si dhe reformat në politikat fiskale të vendit janë të domosdoshme për lehtësimin e mëtejmë të të bërit biznes por edhe për fuqizimin e sektorit privat në Kosovë. Kjo u tha gjatë një takimi të ministrit të Financave, Bedri Hamza, me drejtuesit e kompanive... Më shumë
Sa do të kushtoj heqja e roamingut në mes të Kosovës dhe Shqipërisë?
Kuvendi i Kosovës ka miratuar rezolutën e propozuar nga Grupi Parlamentar i Partisë Socialdemokrate (PSD) që parasheh heqjen e roamingut në mes të Kosovës dhe Shqipërisë. Rezoluta e miratuar parasheh që Qeveria e Kosovës në kuadër të integrimit ekonomik me Qeverinë e Shqipërisë t’i nisë procedurat për heqjen e... Më shumë
OEK: Urgjent dhe i nevojshëm markimi ‘CE’ për produktet e ndërtimit
Oda Ekonomike e Kosovës (OEK) fton kompanitë kosovare të produkteve të ndërtimit që të punojnë më tepër për posedim të markës CE për produktet e tyre. Vlera e shtuar e markimit CE është që të gjitha vendet e BE-së duhet të lejojnë shitjen e produkteve të ndërtimit që mbajnë... Më shumë
Sot në Prishtinë do të organizohet edicioni i dytë i Forumit Ndërkombëtarë “Bashkimi i tregut në sektorin energjetik midis Shqipërisë dhe Kosovës, Roli i krijimit të shkëmbimit të përbashkët të energjisë në këtë proces”. Ky edicion organizohet nga Konfindustria në bashkëpunim me IFC International Finance Corporation dhe me mbështetjen... Më shumë
Gjatë vitit 2017 çmimet u rritën për 1,5 përqind në Kosovë
Në raportin vjetor të Bankës Qendrore të Kosovës (BQK) thuhet se rritja ekonomike e Kosovës ishte 3.7 për qind në vitin e kaluar. Në anën tjetër, tregjet ndërkombëtare ndikuan në rritjen e çmimeve në Kosovë, inflacioni arriti në 1.5 për qind. Më 2017, ekonomia e Kosovës shënoi një rritje... Më shumë
Zyra Kombëtare e Auditorit  në raportin e auditimit të Komunës së Prishtinës ka tërhequr vëmendjen për faktin se shpenzimet për mallra dhe shërbime ku përfshihen mirëmbajtja e hapësirave të gjelbëruara, dezinsektimi i objekteve, nafta për ngrohje e të ngjashme, si dhe pagesa të ekzekutuara nga thesari për shpenzime të... Më shumë
A do ta përkrahë Banka Botërore projektin për termocentralin “Kosova e Re”?
Banka Botërore mund të mos i japë Kosovës kredi për termocentralin e bazuar në thëngjill. Zyrtarë të Bankës Botërore nuk janë përgjigjur direkt për qëndrimin e tyre për termocentralin, energjia e të cilit do të jetë tërësisht e bazuar në thëngjill. Por, në një përgjigje për KTV’në, kanë thënë... Më shumë
Qeveria e Republikës së Kosovës ka paguar 890 mijë euro, si formë ndëshkimi, për shkak të mostërheqjes së mjeteve financiare nga institucionet financiare ndërkombëtare. Qeveria e Kosovës kishte nënshkruar marrëveshje për kredi me institucionet financiare ndërkombëtare në vlerë rreth 300 milionë euro, për financim të 10 projekteve kapitale, por... Më shumë
Ne priremi të mendojmë se pjesa më e vështirë e punës është vetë pozicioni. Por pastaj një mëngjes, zgjoheni me përtesë për të shkuar në punë për shkak të bashkë-punonjësve. Ju e bëni kërkimin e punës në favorin tuaj. Vendosni të dhënat më të reja në profiling tuaj LinkedIn,... Më shumë