Republika e veteranëve
Numri i veteranëve të ish-Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK) në fund të muajit maj të këtij viti ka arritur në 37.460, nga 37.794 sa kanë qenë gjatë muajit të parë të këtij viti. Duke u bazuar në të dhënat zyrtare të Ministrisë së Punës dhe Mirëqenies Sociale (MPMS) shihet... Më shumë
Guvernatori Mehmeti takon grupin punues për ndryshimin e Ligjit për mikrofinancat
Guvernatori i Bankës Qendrore të Kosovës, Fehmi Mehmeti është takuar me Grupin Punues të Komisionit për Buxhet dhe Financa rreth Mbikëqyrjes së zbatimit të Ligjit nr.04/L-093 për Bankat, Institucionet Mikrofinanciare dhe Institucionet Financiare Jobankare në Kosovë. Guvernatori Mehmeti ka thënë se BQK-ja ka regjistrin qendror dhe i njëjti është... Më shumë
Kompania “Hyundai”, e interesuar për investime në Kosovë
Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Safet Gërxhaliu, së bashku me bashkëpunëtorët, priti në një takim miqësorë, përfaqësuesit e konglomeratit korean, Hyundai, të udhëhequr nga Junëon Song, drejtor i përgjithshëm në Hyundai Engineering and Construction. Në një atmosferë mjaft miqësore, kryetari Gërxhaliu, theksoi rëndësinë e rritjes së bashkëpunimit reciprok... Më shumë
Mundësohet punësimi i 270 të rinjve, Reçica thotë se po punojnë për uljen e papunësisë
Agjencia e Punësimit në kuadër të Ministrisë së Punës dhe Mirëqenies Sociale (MPMS), në bashkëpunim më Programin e Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP), kanë nënshkruar marrëveshjet me përfituesit e programeve aktive të tregut të punës, nga i cili do të përfitojnë 270 punëkërkues, raporton Ekonomia Online. Ministri Skender... Më shumë
Beqaj në Bruksel: Qeveria e përkushtuar për të ndjekur strategji konservatore të politikës makroekonomike
Me ftesë të Presidencës se Këshillit të Bashkimit Evropian, ministri i Ministrisë së Inovacionit dhe Ndërmarrësisë Besim Beqaj, ka marrë pjesë në Dialogun Ekonomik dhe Financiar në mes të Bashkimit Evropian, vendeve të Ballkanit Perëndimor dhe Turqisë, në nivel politik, që është mbajtur në Bruksel. Fokusi i këtij dialogu... Më shumë
Ministria e Zhvillimit Ekonomik ka pranuar dy versione të Statutit të “Trepçës” nga Bordi i kësaj ndërmarrjeje. Krahas atij të shumicës së anëtarëve, një version me kërkesa shtesë është dërguar edhe nga anëtari i cili përfaqëson aksionet e punëtorëve në Bord, Shyqyri Sadiku, shkruan sot Koha Ditore. Në draftin... Më shumë
Deficiti tregtar ‘nuk e bën hesap’ eksportin, thellohet rreth 11%
Të dhënat e fundit të Agjencisë së Statistikave të Kosovës (ASK) tregojnë se tregtia e jashtme në prill 2018 ka regjistruar një deficit më të lartë për 10.9 për qind në raport me të njëjtin muaj të vitit të kaluar. Përkthyer në shifra, deficiti në prill 2018 është 244.7... Më shumë
OEK apelon tek eksportuesit në Zvicër dhe Norvegji që të regjistrohen në sistem të Doganës
Oda Ekonomike e Kosovës, fton të gjitha kompanitë kosovare që eksportojnë mallra me origjinë të Kosovës në Zvicër dhe Norvegji dhe dëshirojnë të përfitojnë nga skema e sistemit gjeneral të preferencave, të plotësojnë formularin i cili gjendet si informatë në ueb faqen e Doganës së Kosovës dhe të njëjtën... Më shumë
Konkurrenca e përmirëson biznesin tuaj
Ndërmarrësit e suksesshëm arrijnë sukses nën presion të konkurrencës. Në vend se ta shohin konkurrencën si pengesë, ata e shohin si një mundësi. Dharmesh Shah, bashkëthemeluesi i Hubspot shkruan: “Ju jeni shpesh konkurrenti juaj më i madh. Ju nuk duhet të injoroni tërësisht konkurrencën tuaj, por beteja më e... Më shumë
Reformat e ministrit Reçica përkrahen nga Banka Botërore
Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Skender Reçica priti në takim përfaqësues të Bankës Botërore, të kryesuar nga Marco Mantovanelli, menaxher i Bankës Botërore për Kosovë dhe Maqedoni në Regjionin e Evropës dhe Azisë, si dhe ekipin e tij. Ministri Reçica i njoftoi përfaqësuesit e Bankës Botërore për angazhimet... Më shumë