Furra zvicrerane një hap përpara, nuk pranon para të gatshme
Zvicra për shumë kënd mund t’i ketë monedhat më të bukura në botë, mirëpo një furrë e re në Zurich nuk dëshiron që t’i përdorë paratë e gatshme. Furra e re Buchman është diçka e rrallë në Zvicër: biznes me pakicë që pranon vetëm pagesa në mënyrë elektronike, siç... Më shumë
Kosova dhe Shqipëria sot do të prezantojnë resurset minerale
Komisioni i Pavarur për Miniera dhe Minerale (KPMM) organizon konferencën ndërkombëtare me temë “Sektori minerar dhe resurset minerale në Kosovë dhe Shqipëri”. Qëllimi i konferencës është prezantimi aktual i industrisë minerare në vend, sikurse hulumtimi, shfrytëzimi, përpunimi i resurseve minerale në Kosovë dhe Shqipëri. Pastaj do të prezantohen edhe... Më shumë
Një firmë që mban emrin e pronarit fiton më shumë
Një emër i MIRË për biznesin është çelësi i suksesit. Një sipërmarrës i cili kërkon emrin e duhur mund të punësojë një agjenci emërtimesh e cila ofron ide, por kjo kushton dhjetëra mijëra dollarë. Kjo është arsyeja pse shumë sipërmarrës i emërtojnë bizneset sipas emrit të tyre. Një artikull... Më shumë
7 arsye për të nisur një biznes sa jeni në universitet
Unë fillova biznesin tim në vitin 1999 kur isha ende student. Kishte edhe të mira edhe të këqija nga kjo gjë, por jam shumë falënderues për përvojën dhe do ua rekomandoja edhe ndërmarrësve tjerë ambiciozë. Këtu janë shtatë arsye se pse duhet të bëni këtë gjë. Rrezik i ulët,... Më shumë
Privatizimi i Telekomit mund të shtyjë hyrjen e operatorit të tretë mobil
Gjendja e vështirë e Telekomit të Kosovës mund të vështirësohet edhe më shumë, për shkak se operatorit Vala, më 2019 i kalon licenca për brezat frekuencorë. E për tu rilicnecuar, Vala duhet të paguajë për të vazhduar licencën. Përveç Valës, edhe IPKO-s i kalon licenca për një brez frekuencor... Më shumë
Bien çmimet e inputeve bujqësore
Indeksi i përgjithshëm i inputeve në bujqësi krahasuar me periudhën e njëjtë të vitit 2017 ka rënie për 2.1 për qind. Kështu thuhet në raportin “Indeksi i Çmimeve të Inputeve në Bujqësi, tremujori i parë 2018”, prezantuar nga Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK). “Në tremujorin e parë të... Më shumë
Tregu i naftës, i paqëndrueshëm
Çmimet e naftës së papërpunuar u tregtuan të qëndrueshme në nivel më të lartë gjatë tregtimit aziatik për të mbetur pak më shumë se nivel prej 71 dollarësh, akoma afër niveleve të fundit. Tregjet e naftës kanë qenë të paqëndrueshme pasi që Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës,... Më shumë
Kosova dhe Gjermania nënshkruajnë marrëveshje për menaxhimin e mbeturinave
Sot në ndërtesën e Qeverisë do të mbahet ceremonia e nënshkrimit të dy Marrëveshjeve Grant për projektet “Programi i Menaxhimit të Mbeturinave të Ngurta”, në vlerë prej 4 milionë euro dhe ”Shërbime Profesionale të Pranuesit në Kuadrin e Programit II të Menaxhimit të Mbeturinave”, në vlerë prej 1.466 milionë... Më shumë
24 rregulla për sukses nga bankieri legjendar i Wall Street
Richard Jenrette, i cili bashkë-themeloi bankën e investimeve Donaldson, Lufkin & Jenrette në vitin 1959, kaloi katër dekada në Wall Street. Ai vdiq nga kanceri në moshën 89-vjeçare. Në tavolinën e tij la 24 rregulla për sukses – në financa dhe në jetë. Lista quhet “Ajo që mësova”: 1.... Më shumë
Pasojat e këmbimit territorial ndërmjet Kosovës e Serbisë
Zgjidhje e qëndrueshme në rast se arrihet marrëveshja për këmbimin e territoreve ndërmjet Kosovës e Serbisë është që në këtë proces të përfshihen vetëm territoret homogjene nacionale, përkatësisht komunat me shumicë shqiptare e serbe, transmeton Koha.net. Kusht, po ashtu, është territoret të jenë vetëm komunat kufitare e jo edhe... Më shumë