Telekomi i Kosovës në pragun e mbijetesës dhe falimentimit
Telekomi i Kosovës, dikur kompania më profitabile në vend, aktualisht po përballet me krizë financiare dhe është afër falimentimit. Për të dalë nga kjo gjendje, Qeveria e Kosovës, përveç tjerash, ka paraparë uljen e pagave për punëtorët e kësaj kompanie.  Megjithatë, kjo përveç që po kundërshtohet nga Sindikata e Punëtorëve... Më shumë
Haradinaj: Të jetësohet sa më parë Zona Ekonomike Amerikane
Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, përmes një postimi në profilin e tij në Facebook ka shkruar se krijimi i Zonës Ekonomike Amerikane ka rëndësi për hapjen e vendeve të punë dhe përforcimit të lidhjeve me SHBA-të. “Krijimi i kësaj hapësire ekonomike është hap tejet i rëndësishëm që do të... Më shumë
Luksemburgu do ta ndihmojë Kosovën me 2 milionë euro
Qeveria e Kosovës në mbledhjen e radhës ka shqyrtuar Projektligjin për ratifikimin e marrëveshjes bilaterale ndërmjet Qeverisë së Kosovës dhe Qeverisë së Duatit të Madh të Luksenburgut. Luksemburgu në kuadër të projektit zhvillimor, asistencë teknike në kontest të integrimit evropian do të jap 2 milionë euro. Ministrja e Integrimit... Më shumë
Ministria e Zhvillimit Ekonomik krijon një agjenci të re
Ministria e Zhvillimit Ekonomik ia ka mësyrë themelimit të një agjencie të re, e cila do të menaxhojë me asetet publike të vendit. Në draft-dokumentin e përpiluar nga kjo ministri, arsyetohet themelimi i Agjencisë së Participimeve të Kosovës, si një përpjekje për të sanuar dështimet e Qeverisë në rritjen... Më shumë
FMN thotë se ekonomia shqiptare në vitin 2018 pritet të rritet me 3.7 përqind
Raporti i FMN-së për Ekonominë në Evropë, titulluar “Menaxhimi i Rritjes në Kohë të Pasigurta” dhe publikuar kohët e fundit nga Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN), e rendit Shqipërinë mes vendeve që kanë rritjen më të ulët të borxhit, inflacionit apo deficitit. Sipas këtij raporti, ekonomia shqiptare në vitin 2018... Më shumë
Banka zvicerane zëvendëson shtatë punëtorë me pesë robotë
Banka zvicerane St. Galler Kantonalbank (SGKB) ka zëvendësuar shtatë punonjës me pesë robotë dhe menaxhmenti është shumë i kënaqur me rezultatet. Robotët kryejnë të njëjtat detyra si njerëzit, por ata mund të punojnë njëzet orë në ditë, shtatë ditë në javë pa pushim. Kjo është arsyeja pse ato përgjithësisht... Më shumë
Me hyrjen në fuqi të Ligjit për pagat presidenti Hashim Thaçi do të paguhet më së shumti nga buxheti i shtetit. Ai është punuar dhe pritet që muajin tjetër të shkojë në Qeveri. Por sa do të jetë paga e tij, ministri i Administratës Publike, Mahir Yagcilar i tha... Më shumë
5 gjërat që çdo autor biznesi duhet t’i dijë
Po mendoni të shkruani një libër për të rritur biznesin tuaj ose për të përforcuar ekspertizën tuaj? A keni shkruar tashmë një por ndjeheni disi të frustruar? Libri juaj mund të transformohet në mjetin më të mirë të marketingut kur e dini se çfarë të bëni dhe kur. Më... Më shumë
Këshilla për të folurit në publik
Shumë njerëz, të cilët më kanë parë teksa flas në publik do të kuptojnë se mua nuk më pëlqen të mbaj një fjalim të shkruar më parë. Ka shumë arsye për këtë: së pari unë akoma bëhen pak nervoz në fjalimet publike dhe një fjalim që duhet lexuar më... Më shumë
Reagon ministri Lluka: Nuk kam kërkuar uljen e pagave për punëtorët e PTK-së
Ministri i Zhvillimit Ekonomik Valdrin Lluka ka demantuar lajmet sipas të cilave ai ka kërkuar uljen e pagave prej 40%  për punëtorët e Postës dhe Telekomit të Kosovës. Ai ka thënë se as ai e asnjë zyrtar qeveritar nuk ka deklaruar se punëtorëve të PTK-së do u ulen pagat,... Më shumë