Suficiti tregtar në BE arrin në 11.5 miliardë euro
Vlerësimi i parë për eksportet e mallrave jashtë vendeve të Bashkimit Evropian në mars të vitit 2018 ishte 172.1 miliardë euro, një rritje prej 2.4 për qind krahasuar me marsin 2017 që ishte 176.4 miliardë euro, kurse importi ishte 160.6 miliardë euro. Me këtë, BE shënoi një suficit prej... Më shumë
Auditori rekomandon ndryshimin e kornizës ligjore për udhëtimet zyrtare
Udhëzimi adminstrativ që rregullon çështjen e udhëtimeve zyrtare për zyrtarët publikë nuk po përshtatet me kërkesat aktuale për menaxhimin e parasë publike. Kështu ka vlerësuar Auditori i Përgjithshëm, Besnik Osmani në një kërkesë që i dërgoi Kryeministrit Ramush Haradinaj për ndryshimin e këtij udhëzimi. Osmani ka kërkuar vëmendje për... Më shumë
Komuna e Podujevës pagoi 61 mijë euro për inventar, por ende s’e ka marr atë
Zyra Kombëtare e Auditimit për projektin “Inventarizimi i objektit të ri komunal” në vlerë 74,092 euro, ka gjetur se Komuna e Podujevës kishte kryer pagesën e parë në vlerë 61,124 euro në dhjetor të 2017-s. Por gjatë auditimit është konstatuar se pjesa më e madhe e tij nuk gjendej... Më shumë
Serbia po e mban të bllokuar linjën energjetike Kosovë – Shqipëri
Ka dy vjet që është inauguruar linja e interkoneksionit mes Kosovës dhe Shqipërisë, por e cila ende mbetet jofunksionale për shkak të bllokimit të lëshimit në qarkullim nga ana e Serbisë, thonë zyrtarët në Qeverinë e Kosovës. Kjo linjë, ishte shpallur e përfunduar, inauguruar dhe testuar në qershor të... Më shumë
Dasma Mbretërore i sjell ekonomisë britanike 1.2 miliard paund
Në Londër ekziston konsensusi mbi faktin që dasma e Princit Harry dhe Meghan Markle, të shtunën e kaluar më 19 maj në “Windsor”, ka qenë një sukses i vërtetë nga të gjitha këndvështrimet: çifti, familja mbretërore, mediet, e mbi të gjitha ekonomia. Ekonomia britanike, me sa duket do të... Më shumë
Kroacia përshpejton bashkimin me Eurozonën
Qeveria e Kroacisë filloi të mendojë seriozisht për t’u bashkuar me Eurozonën, menjëherë pasi miratoi një strategji të re që synon kalimin në monedhën e vetme brenda një periudhe nga pesë deri në shtatë vjet, por forcat opozitare pretendojnë se kjo gjë nuk është aspak në interesin më të... Më shumë
Kështu u pasuruan kompanitë farmaceutike në kurriz të pacientëve kosovarë
Monopoli që kanë krijuar kompanitë farmaceutike në dy vitet e fundit u ka mundësuar që të shumëfishojnë çmimet e barnave. Ky monopol dhe rritja e çmimeve iu është mundësuar edhe nga shteti, duke dëmtuar kështu buxhetin dhe pacientët Miliona euro të dedikuara për barna në vitet e fundit nuk... Më shumë
Superluks me para të shtetit
Samiti i Sofjes së Bashkimit Evropian me vendet e Ballkanit Perëndimor dhe Forumi Ekonomik i Vjenës, kanë shërbyer si “ekskursion” për zyrtarët e shtetit. Një armatë e tërë, në krye me presidentin e vendit, Hashim Thaçi dhe kryeministrin Ramush Haradinaj kanë qëndruar për dy ditë, më 17 dhe 18... Më shumë
3 këshilla themelore për tregtinë monetare
Si të hyni në tregun e këmbimit, dhe të largoheni me fitime të mëdha. Bota e tregut të këmbimit është emocionuese, dhe mund të jetë një vend fitimprurës për të kaluar kohën nëse keni kuptim të sofistikuar se si të blini dhe të shisni monedhat. Forex është tregu ku... Më shumë
Arsyet e shtrenjtimit të naftës për së paku 4 euro-cent në litër
Çmimi i naftës dhe i benzinës në Kosovë është rritur. Këtë e ka konfirmuar Fadil Berjani, kryetar i Shoqatës së Naftëtarëve të Kosovës për KALLXO.com. Sipas Berjanit, nga 2 deri në 4 cent arrin vlera e rritjes së çmimit të naftës në Kosovë, por sipas tij ky është çmim... Më shumë