Hamza: Ka stabilitet makrofiskal, por duhet të ketë edhe kujdes
Ministri i Financave Bedri Hamza, ka thënë se Kosova ka stabilitet makrofiskal, por duhet të ketë edhe kujdes. Ai ka folur të martën në RTK. “Kosova vazhdon të ketë stabilitet makrofiskal. Nëse i referohemi situatës aktuale trendi i të hyrave është pozitiv. Nëse vazhdon kështu ne presim të kemi... Më shumë
Vendet që do të mbeten pa energji elektrike
KEDS-i, të martën, ka publikuar orarin më të ri të ri me reduktime të energjisë elektrike për qytetet e Kosovës për ditët e ardhshme. Orari i plotë: Prishtinë Ndërprerje me kërkesë të KOSTT-it -Nuk ka Ndërprerje e domosdoshme për punimet për sigurinë e sistemit -Nuk ka Mirëmbajte të planifikuar... Më shumë
Politizimi i bordeve çon ndërmarrjet drejt falimentimit
Politizimi i bordeve të ndërmarrjeve publike, po shihet si një prej faktorëve që po i çon këto ndërmarrje drejt procesit të falimentimit. Përfaqësues të shoqërisë civile të cilët kanë realizuar hulumtime për emërimet në këto pozita, thonë se një dukuri e tillë i ka përcjellë të gjitha qeveritë e... Më shumë
SHELL fillon operacionet e veta në Kosovë
8 pikat e para të derivateve të kompanisë globale energjetike SHELL në Kosovë janë tashmë të hapura për shitje. Ardhja e SHELL-it është një lajm i mirë për Kosovën. Në muajin janar Al Petrol u licencua si distributor i autorizuar i Shell-it, pas nënshkrimit të kontratës me SHELL-in. Kompania AL... Më shumë
Telekomi i Kosovës në pragun e mbijetesës dhe falimentimit
Telekomi i Kosovës, dikur kompania më profitabile në vend, aktualisht po përballet me krizë financiare dhe është afër falimentimit. Për të dalë nga kjo gjendje, Qeveria e Kosovës, përveç tjerash, ka paraparë uljen e pagave për punëtorët e kësaj kompanie.  Megjithatë, kjo përveç që po kundërshtohet nga Sindikata e Punëtorëve... Më shumë
Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, përmes një postimi në profilin e tij në Facebook ka shkruar se krijimi i Zonës Ekonomike Amerikane ka rëndësi për hapjen e vendeve të punë dhe përforcimit të lidhjeve me SHBA-të. “Krijimi i kësaj hapësire ekonomike është hap tejet i rëndësishëm që do të... Më shumë
Qeveria e Kosovës në mbledhjen e radhës ka shqyrtuar Projektligjin për ratifikimin e marrëveshjes bilaterale ndërmjet Qeverisë së Kosovës dhe Qeverisë së Duatit të Madh të Luksenburgut. Luksemburgu në kuadër të projektit zhvillimor, asistencë teknike në kontest të integrimit evropian do të jap 2 milionë euro. Ministrja e Integrimit... Më shumë
Ministria e Zhvillimit Ekonomik krijon një agjenci të re
Ministria e Zhvillimit Ekonomik ia ka mësyrë themelimit të një agjencie të re, e cila do të menaxhojë me asetet publike të vendit. Në draft-dokumentin e përpiluar nga kjo ministri, arsyetohet themelimi i Agjencisë së Participimeve të Kosovës, si një përpjekje për të sanuar dështimet e Qeverisë në rritjen... Më shumë
Raporti i FMN-së për Ekonominë në Evropë, titulluar “Menaxhimi i Rritjes në Kohë të Pasigurta” dhe publikuar kohët e fundit nga Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN), e rendit Shqipërinë mes vendeve që kanë rritjen më të ulët të borxhit, inflacionit apo deficitit. Sipas këtij raporti, ekonomia shqiptare në vitin 2018... Më shumë
Banka zvicerane zëvendëson shtatë punëtorë me pesë robotë
Banka zvicerane St. Galler Kantonalbank (SGKB) ka zëvendësuar shtatë punonjës me pesë robotë dhe menaxhmenti është shumë i kënaqur me rezultatet. Robotët kryejnë të njëjtat detyra si njerëzit, por ata mund të punojnë njëzet orë në ditë, shtatë ditë në javë pa pushim. Kjo është arsyeja pse ato përgjithësisht... Më shumë