ATK shpall fituesit për rimbursim nga kuponët fiskal
ATK ka bërë tërheqjen e numrave potencial fitues për TM1 2018 Administrata Tatimore e Kosovës me datë 10 Maj ka bërë tërheqjen e numrave potencial fitues, për rimbursim të qytetarëve nga grumbullimi i kuponëve fiskal për periudhën e TM1 2018. Tërheqja e numrave potencial fitues është transmetuar drejtpërdrejt në... Më shumë
Mosha mesatare e një ndërmarrësi të suksesshëm është 39 vjet
Pavarësisht perceptimit të famshëm të ndërmarrësve 20-vjeçarë, themeluesit e moshës së mesme janë shumë më të zakonshëm, dhe më të suksesshëm se sa mendojnë shumë njerëz. Në fakt, sipas një studimi nga “Kauffman Foundation”, mosha mesatare e një ndërmarrësi të suksesshëm sot është 39 vite, me të paktën gjashtë... Më shumë
MTI nënshkruan marrëveshjen që synon reformimin e sistemit të inspektimeve biznesore
International Finance Corporation (IFC), anëtare e Grupit të Bankës Botërore, ka nënshkruar një marrëveshje me Ministrinë e Tregtisë dhe Industrisë për të ndihmuar në përmirësimin e mjedisit të biznesit përmes reformimit të sistemit të inspektimeve të biznesit, duke thjeshtuar procedurat administrative dhe duke ofruar shërbime më të mira për... Më shumë
Si duhet “shitur” idetë tuaja?
Këto dy fjalë janë, në shumë mënyra, të pandashme. Ne krijojmë vlerë, dhe e shesim atë. Njëra pa tjetrën nuk ka domethënie. Dhe nuk ka produkt më të rëndësishëm për ne që t’a shesim se sa idetë tona. Por si të bëni që mesazhi juaj të qëndrojë në këtë... Më shumë
Këshilla blogerë të mëdhenj të biznesit… Unë hyj në internet duke kërkuar gjëra. Unë shikoj gjëra të cilat i kam të njohura, pothuajse jam e dirigjuar. Pastaj për një moment, një ide ose objekt i ri merr vëmendjen time për një sekond. Si një pronar biznesi, ky është momenti... Më shumë
Borxhi kombëtar i ShBA-ve, për herë të parë prek shifrat e 21 trilionë dollarëve
ShBA në këtë fundjavë ka prekur një rekord të ri negativ, sa i përket borxhit të përgjithshëm publik. Për herë të parë në histori, SHBA kap borxh në vlerën e 21 miliardëve, kurse përpara se të miratohej një marrëveshje nga Kongresi, muaj më parë, borxhi ishte rreth 19.9 trilionë,... Më shumë
Kryebankieri i Evropës: Bitcoin përbën rrezik shumë të lartë
Presidenti i Bankës Qendrore Evropiane, Mario Draghi paralajmëroi sot për rrezikun e bitcoinit dhe kriptomonedhave të tjera, si asete shumë të rrezikshme, që duhet të mbahen me shumë kujdes, veçanërisht nga bankat. “Monedhat virtuale janë subjekt i një paqendrueshmërie të lartë. Çmimi i tyre është shumë spekulativ”, deklaroi presidenti... Më shumë
Ku qëndron bota brenda mirëqenies sociale?!
Dita-ditës po raportohet rreth zgjerimit të hapësirës mes të pasurve dhe të varfërve, ku të pasurit po posedojnë secilën herë më shumë, e të varfërit dita-ditës më pak, ku sipas World Economic Forum 1% i të pasurve posedon 82% të pasurisë, shifër e cila pas krizës së 2008 ishte... Më shumë
Ministri Hamza tregon kush do të përfitojë nga rritja e pagave
Hamza tha se do të ketë 4 për qind rritje pagash. Ministri i Financave Bedri Hamza, thotë se nga janari i vitit të ardhshëm do të ketë rritje pagash në vend prej 4 për qind. Por kur do të jenë përfituesit? “Do të përfitojnë të gjithë të punësuarit që... Më shumë
Mbi një milion vizitorë që e kanë vizituar panairin “EXPO” 2016 në Antalya, kanë pasur mundësinë të njoftohen edhe me mundësitë e investimeve në Kosovë. Në mesin e 50 shteteve, pjesëmarrës ishte edhe shteti i Kosovës i cili ka prezantuar mundësitë e investimeve, transmeton Klan Kosova. Para se të... Më shumë