Ministria e Zhvillimit Ekonomik investon 25 milionë euro për ujërat e zeza në Ferizaj
Qeveria lokale e Ferizajt sot ka marr zotimin e ministrit të Zhvillimit Ekonomik, Valdrin Lluka i cili gjatë vizitës që i bëri sot komunës ka premtuar se brenda pak javësh do të fillojë të zbatohet një projekt madhor për trajtimin e ujërave të zeza. Kryetari i komunës Agim Aliu,... Më shumë
ASK: Rritet çmimi i rrymës për 2.5 %
Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar “Indeksin e Harmonizuar të Çmimeve të Konsumit” (IHÇK) për muajin prill të vitit 2018, transmeton Ekonomia Online. Indeksi i harmonizuar i çmimeve të konsumit prej muajit janar 2016 publikohet me vitin bazë 2015=100. Indeksi i tërësishëm i harmonizuar i çmimeve të... Më shumë
Nën kryesimin e zv. Kryeministrit njëherësh Ministrit të Diasporës dhe Investimeve Strategjike, Dardan Gashi në zyrat e Ministrisë së Diasporës dhe Investimeve Strategjike, është mbajtur takimi me zyrtarët e lartë të AKP-së, më të cilët u diskutuan një numër i çështjeve që lidhen drejt për drejtë me ligjin për... Më shumë
Lluka: Në Ferizaj duhet të rriten kapacitetet energjetike, do të bashkëpunojmë me KEDS-in dhe KOSTT-in
Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Valdrin Lluka ka vizituar komunën e Ferizajt dhe është takuar me kryetarin e kësaj komune, Agim Aliun. Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Valdrin Lluka tha se në këtë takim me kryetarin Aliun diskutuan për problemet e komunës së Ferizajt, siç janë infrastruktura energjetike dhe ndërmarrjet publike,... Më shumë
Procedohen në Kryesi Projektligji për Mbrojtjen e Konsumatorit dhe ai për Miniera dhe Minerale
Në mbledhjen e Komisionit për Zhvillim Ekonomik, Infrastrukturë, Tregti, Industri dhe Zhvillim Rajonal kaloi në lexim të dytë Projektligjin për Mbrojtjen e konsumatorit dhe Projektligjin për Miniera dhe minerale. Kryetarja e komisionit, Sala Berisha-Shala, tha se ky projektligj ka kaluar të gjitha fazat dhe nuk ka marrë vërejtje nga... Më shumë
ATK shpall fituesit për rimbursim nga kuponët fiskal
ATK ka bërë tërheqjen e numrave potencial fitues për TM1 2018 Administrata Tatimore e Kosovës me datë 10 Maj ka bërë tërheqjen e numrave potencial fitues, për rimbursim të qytetarëve nga grumbullimi i kuponëve fiskal për periudhën e TM1 2018. Tërheqja e numrave potencial fitues është transmetuar drejtpërdrejt në... Më shumë
Mosha mesatare e një ndërmarrësi të suksesshëm është 39 vjet
Pavarësisht perceptimit të famshëm të ndërmarrësve 20-vjeçarë, themeluesit e moshës së mesme janë shumë më të zakonshëm, dhe më të suksesshëm se sa mendojnë shumë njerëz. Në fakt, sipas një studimi nga “Kauffman Foundation”, mosha mesatare e një ndërmarrësi të suksesshëm sot është 39 vite, me të paktën gjashtë... Më shumë
MTI nënshkruan marrëveshjen që synon reformimin e sistemit të inspektimeve biznesore
International Finance Corporation (IFC), anëtare e Grupit të Bankës Botërore, ka nënshkruar një marrëveshje me Ministrinë e Tregtisë dhe Industrisë për të ndihmuar në përmirësimin e mjedisit të biznesit përmes reformimit të sistemit të inspektimeve të biznesit, duke thjeshtuar procedurat administrative dhe duke ofruar shërbime më të mira për... Më shumë
Si duhet “shitur” idetë tuaja?
Këto dy fjalë janë, në shumë mënyra, të pandashme. Ne krijojmë vlerë, dhe e shesim atë. Njëra pa tjetrën nuk ka domethënie. Dhe nuk ka produkt më të rëndësishëm për ne që t’a shesim se sa idetë tona. Por si të bëni që mesazhi juaj të qëndrojë në këtë... Më shumë
Këshilla blogerë të mëdhenj të biznesit… Unë hyj në internet duke kërkuar gjëra. Unë shikoj gjëra të cilat i kam të njohura, pothuajse jam e dirigjuar. Pastaj për një moment, një ide ose objekt i ri merr vëmendjen time për një sekond. Si një pronar biznesi, ky është momenti... Më shumë