U mbajt manifestimi letrar Gostfest
Me pjesëmarrje të poetëve nga mërgata shqiptare dhe poetëve nga rajoni i Gostivarit dhe Tetovës, të dielën në mbrëmje u mbajt edicioni i dytë i natës së poezisë “Vardar – rrjedhin vargje”, që realizohet në kuadër të manifestimit dedikuar ardhjes së mërgimtarëve në vendlindje“Gosfest”. Në prani të dashamirëve të... Më shumë
Zbulohet parathënia e Papa Françeskut në librin për Nënë Terezën: Të rinjtë të fluturojnë lart si shqiponja, simboli i vendit të saj
Është botuar nga e përditshmja “Il Corriere Della Sera” parathënia e shkruar nga Papa Françesku për librin “Ta duam të padashurin” që përmbledh dy fjalime të panjohura deri tani të mbajtura nga Nënë Tereza në vitin 1973 në Milano. Shkrimi i Atit të Shenjtë përqendrohet në pesë pika: lutja,... Më shumë
Homazh për Heminguejin në 55-vjetorin e ndarjes nga jeta
Në 55-vjetorin e ndarjes nga jeta të shkrimtarit amerikan, Ernest Hemingëay, u çel ekspozita përkujtimore “Ernest Hemingëay: 1899-1961”, në Bibliotekën Kombëtare të Shqipërisë. Ky vit përkon edhe me botimin e parë në gjuhën shqipe të romanit “Lamtumirë armë”, me përkthimin mjeshtëror të Vedat Kokonës. Shkrimtari amerikan Ernest Hemingëay ka... Më shumë
Kjo poete është pasardhësja e Skënderbeut
Poeteshës Izabela Kastrioti (Scanderbeg) nuk i çel vend me përfillje të dukshme vetëm Enciklopedia italiane e Njerëzve të Shquar. Emri i saj, me një vëllim jo të vogël shpjegues, gjendet edhe në fjalorin enciklopedik të famshëm italian, Treccani. Aty shkruhet se “CASTRIOTA SCANDERBEG, Isabella” shënon se ka lindur në... Më shumë