Autobiografia e Michelle Obama, libri me mbi 10 milionë kopje
Libri autobiografik i Michelle Obama, bashkëshortes së ish-presidentit amerikan , pas rekordit të thyer me më shumë se 10 milionë kopje të shituara vjen për lexuesin shqiptar i përkthyer. ‘Becoming” ose “Të bëhesh” ka befasuar lexuesit për transparencën dhe vërtetësinë e ngjarjeve nga jeta e përditshme e jetës bashkëshortore... Më shumë
Dhjetë personat që mund të kenë shkruar realisht veprat e Uilliam Shekspirit
Çështja e autorësisë së veprave të Shekspirit, përfshin rreth 70-80 teori alternative, ndaj pikëpamjes tradicionale se Uilliam Shekspir i shkroi vetë veprat e tij. Ai lindi në një familje të shtresës së ulët, nuk ishte i arsimuar, dhe nuk kishte një rreth të madh shoqëror. Ndaj teoricienët besojnë se... Më shumë
Libri “Lindja e një demokracie” vjen edhe në gjuhën shqipe
Shkrimtari francez Jacques Baudouin (Zhak Budua) vitin e kaluar ka botuar librin e tij kushtuar Kosovës të titulluar “Lindja e një demokracie, Hashim Thaçi dhe rruga drejt Kosovës së pavarur”. Tani ky libër vjen edhe në gjuhën shqipe, e për ta promovuar atë, shkrimtari Bodua ka ardhur në Kosovën.... Më shumë
Biblioteka e librave të harruar
Kur nazistët dogjën libra, sepse qenë “jo-gjermanë”, një njeri zgjodhi t’i ruante ato për brezat e ardhshëm. “Kjo literaturë përfshin më së shumti libra të publikuar para vitit 1933, të cilët u bënë “halë në sy” për nazistët, për arsye të ndryshme”, shprehet Gerhard Stumpf, bibliotekar në Universitetin e... Më shumë
NË MJEGULL

NË MJEGULL

KulturëLibër 3 April, 2019, 17:59

Poezi nga: Hermann Hesse Përktheu: Faslli Haliti E çuditshme, të endesh në mjegull! Të vetmuar janë çdo kaçube dhe gur, as pemët s’e shohin njëra-tjetrën, secila qëndron e vetmuar. Plot miq më dukej bota, kur jeta ime ish e qartë ende; tani që bie mjegulla nuk shoh më nga... Më shumë
Koleta dhe dashuritë e saj
«Koleta dhe miket e saj» (Colette et lessiens), një libër që sapo është botuar në Paris nga shkrimtarja e njohur dhe akademikja franceze DominiqueBona. Në fakt, Koleta s’ka reshtur së ngacmuari fantazinë dhe frymëzimin e shumë autorëve, dhe ç’është më interesantja, shumica femra, shkrimtare e kritike, studiuese arti dhe... Më shumë
Kosova për herë të parë merr pjesë në panairin e librit në Leipzig
Republika e Kosovës për herë të parë sivjet është duke prezantuar me stendë në Panairin e Librit në Leipzig. Panairi në Leipzig njihet edhe si Panairi i Autorëve dhe Europës Lindore dhe Juglindore është edhe pse me përmasa më i vogël sesa në Frankfurt është në fokus të jetës... Më shumë
Kadri Tarelli i bashkohet nismës “Shkëmbejmë libra”, dhuratë bibliotekës së shkollës Vëllazërimi Babrru-Fushë
Kur pashë reportazhin tuaj për shkollën “Vëllazërimi”, – e nisi bisedën miku ynë Kadri Tarelli, – të botuar fillimisht te “Fjalë e lirë”,  ditën tjetër në “Zemra shqiptare”, “Bota sot”, revista “Dituria” dhe në FB e shkollës suaj “Vëllazërimi”, mësova që miku jonë i përbashkët Viron Kona kishte dhuruar... Më shumë
Nobeli për Letërsinë këtë vit do të jepet dy herë
Dy çmime Nobel në letërsi do të jepen këtë vit, për të kompensuar mungesën në vitin 2018. Nobeli i vitit të kaluar u ndalua, për herë të parë që nga viti 1949, pasi Akademia Suedeze, institucion që zgjedh fituesit, u godit nga një skandal seksual të pahijshëm, pasi bashkëshorti... Më shumë
Kush është magneti që tërheqë para sipas Rhonda Byrne?
Mirënjohja është pasuri, ankesat janë varfëri. Ky është rregulli i artë i jetës për çdo aspekt të saj, si për shëndetin, ashtu edhe për punën, marrëdhëniet ose paratë. Sa më mirënjohës të jeni për paratë që keni, edhe kur keni pak, aq më shumë do të pasuroheni Sa më... Më shumë