Ekspozita “Rrugëtim në imazhin mesdhetar” në Galerinë e Ministrisë së Kulturës
Ekspozita do të jetë e ndërtuar nga 34 piktura në vaj, ku pasqyrohet këndvështrimi i piktorit mbi pamjet e rëndësishme që ai zgjedh, të cilat do të kenë pranë një ndjesi dhe emocion vizatues të bardh e zisë dhe të linjës, gjë të cilën e realizojnë 31 vizatimet me... Më shumë
Konferenca “Promovimi dhe Menaxhimi i Trashëgimisë Kulturore Shpirtërore” hapet sot në Pejë
Sot në Pejë bëhet hapja zyrtare e Konferencës së dytë ndërkombëtare “Promovimi dhe Menaxhimi i Trashëgimisë Kulturore Shpirtërore”. Në këtë konferencë ndërdisiplinore, diskutimi kryesor do të fokusohet në promovimin dhe menaxhimin e trashëgimisë kulturore shpirtërore. Pjesëmarrësit pritet të prezantohen me punime shkencore. Temat të cilat do të diskutohen do... Më shumë
Publikohet tailerii filmit “Bisedë për jetën”
Është publikuar traileri i filmit “Bisedë për jetën” i cili do të vjen premierë për publikun më 4 nëntor. Ky film është një dramë psikologjike me skenar të Agim Morinës, regji të Agim Abdullah. “Bisedë për jetën” prezanton jetën e një poeti kinse të njohur shqiptar, i cili si... Më shumë
“Në Kosovë me dashuri”, për nder të Ditës Kombëtare të Çekisë
Me rastin e Ditës Kombëtare të Çekisë, Ambasada e saj në Prishtinë, do të ekspozojë fotografitë që ilustrojnë përditshmërinë e vërtetë të jetës, në Prishtinë dhe në vendbanimet tjera në Kosovë. Këto fotografi janë vepra të Albert Pich – autor i njohur çek për fotografitë në rrugë, të bëra... Më shumë
Shfaqja “Gënjeshtrat” me premierë në Teatrin e Gjakovës
Pak ditë para premierës, regjisori Kastriot Saqipi, ka treguar detaje për shfaqjen, aktorët dhe atë se çfarë e ka tërhequr ky tekst që ta inskenojë në Teatrin e Gjakovës. I gjithë tregimi transformohet në një ngatërresë të madhe situatash, sa komike po aq shpërthyese. Policët vijnë për t’ia dhënë... Më shumë
Sot bëhet promovimi i tri veprave për Adem Demaçin
Librat për simbolin e rezistencës botohen në Mitrovicë me rastin e ditëlindjes së tij Me rastin e 80-vjetorit të lindjes së atdhetarit, shkrimtarit e udhëheqësit shpirtëror të popullit tonë për liri, pavarësi e demokraci, Adem Demaçit, do të bëhet promovimi i veprave (trilogji), kushtuar jetës dhe veprimtarisë së simbolit... Më shumë
Tetë balerinë të Baletit Kombëtar të Kosovës në Francë për shfaqjen “Remake it”
Pasi të përfundojë puna me rolet kryesore dhe të vihet boshti i shfaqjes, koreografët francezë do të udhëtojnë drejt Prishtinës për të finalizuar shfaqjen bashkë me pjesën tjetër të balerinëve kosovarë. Tetë balerinë të Baletit Kombëtar të Kosovës kanë nisur provat në qytetin La Rochelle të Francës. Prej ditës... Më shumë
Ministri Kujtim Shala, ka nënshkruar Rregulloren për Themelimin dhe Administrimin e Parkut Arkeologjik “Ulpiana”
Ministri Kujtim Shala u shpreh se Parku Arkeologjik “Ulpiana” themelohet për mbrojtjen dhe ruajtjen e pasurisë arkeologjike, se ai është në funksion të njohjes, promovimit dhe afirmimit të trashëgimisë kulturore të Kosovës, me shenja nga më të hershme të identitetit tonë. Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Shala,... Më shumë
Nesër hapet panairi i librit “Tetova 2016”
Shoqata e Botuesve Shqiptarë në Maqedoni organizon panairin e librit “Tetova 2016” prej 25 deri më 29 tetor 2016, bëhet e ditur përmes një komunikate për media. Lexo edhe: Dy romane të panjohura të Konicës zbulim i rrallë në letrat koniciane Hapja e panairit të 15-të me radhë bëhet në... Më shumë
Diaspora shqiptare në Suedi mban festivalin e poezisë dhe muzikës
Në Malmë të Suedisë, me organizim të Unionit të Shoqatave Shqiptare, mbrëmë për të 14 herë me radhë, u mbajt festivali i “Poezisë dhe i Muzikës Krijuese Shqiptare në Diasporë”, bëhet e ditur përmes një komunikate për media. Lexo edhe: ‘’Sirena e vogël’’ së shpejti film Në këtë festival... Më shumë