5 gjëra që ndodhin kur i jepni fund ngrënjes së mishit
Ashtu si i ka disa veti të mira ngrënja e mishrave, njëkohësisht ka edhe ato të këqijat. Anketuesit kanë gjetur se 29 për qind e njerëzve kanë reduktuar konsumin e ushqimeve që në vitin e kaluar, 9 për qind thanë se ishin duke reduktuar mishin dhe rreth 3 përqind... Më shumë
Triku i mahnitshëm me Nutella që duhet ta mësoni (Video)
Fansat e Nutella-së do ta duan shumë këtë trik të mahnitshëm, nga i cili mund të mësoheni se si të bëni çokollatë të nxehtë. Ndoshta ky është triku më i lehtë me Nutella. Kur kavanozi prej qelqi i Nutella-së është pothuajse i zbrazët – kur pothuajse ju është harxhuar... Më shumë
Ja çfarë sinjalizon dhimbja e kokës
Goditja ose sulmi në tru vjen si rezultat i harxhimit të enëve të gjakut ose ndërprerja e papritur e rrjedhës së gjakut në të. Vdekjet më shpeshta vijnë nga kjo sëmundje, ku më të prekurat janë femrat. Një e treta e pacientëve nuk mbijetojnë, një e treta mbeten përherë... Më shumë
Ecni së paku 60 minuta në ditë

Ecni së paku 60 minuta në ditë

Kureshtje 20 February, 2016, 11:04

Rezultatet kanë treguar se shtypja e gjakut është zvogëluar si rezultat i ecjes. Shkencëtarët koreanë kanë llogaritur ndikimin e të ecurit prej 40 minutash në shtypjen e gjakut, në një studim në të cilin kanë marrë pjesë 23 meshkuj me shtypje të rritur të gjakut. Rezultatet kanë treguar se... Më shumë
Maska për flokë perfekte vetëm në 20 minuta
Pa asnjë dyshim mund të themi se flokët e shëndetshëm dhe me shkëlqim janë komponenti kyç i bukurisë, veçanërisht për gratë. Por duhet të mbani mend që duhet t’i trajtoni ato çdo ditë që t’i mbani të bukura dhe të forta. Ne në sovrani.info dëshirojmë që t’i ndajmë me... Më shumë
Çka doni të bëni para se të vdisni
Të inspiruar nga projekti i famshëm i artit “Para se të vdes” animatori Angelo Valente dhe Sofia Nunez vendosën që të gjejnë se për çfarë ëndërrojnë njerëzit në moshë të shtyrë. Për këtë qëllim ata shkuan në Komunitetin Gafanha do Carmo në Portugali dhe pyetën njerëzit e moshuar aty... Më shumë
Ushqimet që vrasin më shumë se duhani
Të ushqyerit në mënyrën e duhur është njëri ndër faktorët më të mëdhenj të sjell vdekje të hershme. Madje kjo po kur krahasohet me konsumimin e duhanit ose të alkoolit, zë vendin e parë. Ushqimet e shpejta, janë ato që i sjellin dëm organizmit tuaj, janë atë që sjellin... Më shumë
Këshilla kur ndiheni të ftohur
Edhe pse ju keni dëshmuar vetes tuaj gjithë kujdesin e nevojshëm që të këni një shëndet të mirë, prapë se prapë ftohja ju mund nganjëherë. Prandaj dicka e tillë mund të ndryshojë komplet dukjen tuaj dhe dita e ditës rutina juaj e bukurisë mund të zbehet. Por që të... Më shumë
Kumbullat e thata sjellin shëndet
Kumbullat e thata janë një mënyrë e mirë për të mbrojtur kockat tuaja. Përbërësit që ato kanë ndihmojnë në një shëndet më të mirë të kockave. Shkencëtarët në Universitetin e Floridës në Oklahoma kanë vërtetuar se konsumimi i dhjetë kumbullave të thata në ditë përmirëson dendësinë ekockave. Ata realizuan... Më shumë
Edhe pse shumica e meshkujve e konsideron partneren e vet vetëm 67 për qind perfekte dhe çereku i tyre mendojnë që e ka prishur pamjen e vet fizike në lidhje, më shumë se gjysma e tyre e duan pikërisht vetëm atë. Femrat të cilat mëtojnë kah perfeksionizmi mund të... Më shumë