Të mjerët

Të mjerët

Opinione 27 December, 2017, 17:45

Autor: Bekim Çollaku Qytetarët e Republikës së Kosovës e dinë se kush ka kryer krime dhe kush ka luftuar për liri. Këtë të vërtetë e dinë edhe ky grup njerëzish të infektuar me urrejtje të përkohshme. Prandaj, nuk është vonë për askënd, që të fillojë të ushqejë ndjenjën e... Më shumë
Biblike, politike, sociale, metafizike, personale… Cili është kuptimi më i thellë i Krishtlindjes?
Pascal-Emmanuel Gobry The Week Cili është në thelb kuptimi i Krishtlindjes? E di, konsumerizmi! Prit, e di edhe që ka të bëjë me familjen! Bashkimin. Krishtlindja është për shumë gjëra. HIstoria është kaq shumëplanëshe, saqë ia vlen të vështrojmë disa prej kuptimeve të Krishtlindjes, të cilave nuk u kushtojmë... Më shumë
Qëndrimi i Shqipërisë kundër SHBA në OKB ishte i gabuar!
Nga ish-Presidenti i Shqipërisë, Bujar Nishani. Shqipëria u pozicionua politikisht kundër SHBA në OKB. Ky nuk është thjesht një qëndrim i gabuar por një dëmtim shumë i rëndë me vetëdashje të interesave tona strategjike. Rezoluta e OKB për fat të keq nuk ka patur një diskutim paraprak në opinionin... Më shumë
Fati final i Qeverisë

Fati final i Qeverisë

Opinione 21 December, 2017, 11:37

E ardhmja e Qeverisë së Kryeministrit Haradinaj është në varëshmëri të drejtpërdrejtë të liberalizimit të vizave për qytetarët e Kosovës, gjatë vitit 2018. Njëqinditëshi i Qeverisë së Kosovës, të Kryeministrit Ramush Haradinaj, gjithsesi, gjatë këtyre ditëve, do të debatohet gjërë e gjatë në politikën kosovare. Në rrethanat mbizotëruese tek... Më shumë
Shkruan Berat Buzhala: Kryengritësi Haradinaj në Bruksel
Federica Mogherini, mbrëmë, për herë të parë nuk ka qenë shumë e sigurt se çfarë qëndrimesh do të pranojë nga Prishtina. Ajo, gjithashtu, nuk ka qenë e sigurt nëse edhe me z. Haradinaj puthjet në faqe do të zgjidhin shumë mosmarrëveshje, siç ishte rasti, bie fjala, me Hashim Thaçin.... Më shumë
Arta Marku, një grua e rrëmbyer nga Rilindja
Autor: Andi Bushati Ka një sekuencë filmike domethënëse, që po aq shpejt sa doli, po me atë shpejtësi u zhduk nga ekranet. Teksa parlamenti ishte tym edhe flakë, teksa ministrat po mbroheshin nga garda, teksa deputetët po përgatiteshin të votonin pa karta elektronike, teksa kandidatja për kryeprokurore, e veshur solemnisht... Më shumë
Presheva, një sandwich tjetër

Presheva, një sandwich tjetër

Opinione 18 December, 2017, 14:36

Pse Shqiprimi e Ardita të mos ishin bashkë? Pse të mos bëhen bashkë edhe me Sami Salihun, e të rinj të tjerë, e të krijojnë një frymë të re në Luginën e Preshevës? Apo kjo është një pyetje naive e bërë nga dikush si unë, që nuk njeh shumë... Më shumë
Skënderbeu, Marlou dhe Shekspiri

Skënderbeu, Marlou dhe Shekspiri

Opinione 17 December, 2017, 12:04

Moikom Zeqo Kristofor Marlou (1564-1593), Epokën Elisabetiane e shndërroi nga një efekt teatral në një vlerë të njëmendë artistike. Pra, kemi një kapërcim të madh! Marlou qe një talent i madh dhe i jashtëzakonshëm. Ai shkroi tragjedinë “Tamerlani i Madh” (“Tamerlaine, the Great”), në dy pjesë, të botuara në... Më shumë
Dëmet e shkaktuara nga normat e ulëta të interesit
Anders Aslund Për shumë vite pas krizës financiare të vitit 2008, politikëbërësit uruan veten për shmangien e një Depresioni të Madh të dytë. Ata iu përgjigjën recesionit botëror me atë lloj stimuli fiskal dhe monetar kejnesianist që kërkoi situata. Por, nëntë vjet kanë kaluar dhe normat zyrtare të interesit... Më shumë
Shqipëria në syrin e një të huaji/Ushqim dhe verë e mirë, por ka një të metë
Andrew Cook Muzika ndjek ritmin. Gjithçka veshur në të bardhë. Instrumentet kanë një të bardhë shkëlqyese. Pianisti, kitaristi, violinisti, dhe basisti kapin një ritëm të gjetur me volumin në maksimum. Vajza të holla e të gjata, veshur bukur, duken edhe më të gjata me takat e tyre të larta ... Më shumë