Serbia në rrethin vicioz

Opinione 10 February, 2016, 16:56

Prof. Dr. Lisen BASHKURTI Mbas përfundimit te shpërbërjes së ish-Jugosllavisë u krijua perceptimi ndërkombëtar se Serbia do ndryshonte shpejt, do demokratizohej, do modernizohej, do prosperonte ekonomikisht dhe do përparonte shpejt në rrugën e integrimit në Bashkimin Evropian. Koha po tregon se midis perceptimeve rreth Serbisë së mbas luftërave në... Më shumë
A do të heqë dorë Gjermania nga integrimet?
Ivan Krastev Miliona njerëz që i janë drejtuar Bashkimit Evropian sot besojnë që migrimi është revolucioni më i mirë. Por, ky është revolucion i individëve, jo i masave. Bashkimi Evropian është më tërheqës se çdo utopi tjetër e shekullit të 20-të, për arsyen e vetme që ekziston. Por si... Më shumë
Ushtria Çlirimtare e Kosovës – Krenari Kombëtare
Prof. Dr. Lisen BASHKURTI Ne historine moderne te popullit shqiptar, pavaresia e Kosoves eshte arritja me e madhe. Ne kete arritje rolin themelor e luajti Ushtria Clirimtare e Kosoves, e cila eshte krenari kombetare. Gjate procesit te shperberjes se ish Federates Jugosllave u perplasen interesa politike, nderetnike, ekonomike dhe... Më shumë