Hashim Thaçi Ekstremizmi islamik, është shndërruar në një sfidë vdekjeprurëse për vendet e botës perëndimore. Një reagim veçanërisht fatkeq mund të vihet re në rritjen e ndikimit të së djathtës ekstreme, si dhe forcave politike izolacioniste dhe nativiste në të dyja anët e Atlantikut. Regjioni i vendeve të Ballkanit Perëndimor,... Më shumë
Pse jam optimist mbi të ardhmen e botës
Nga Dalai Lama Është përgjegjësia jonë kolektive për të siguruar që shekulli XXI-të të mos përsërisë dhimbjet dhe gjakderdhjet e të shkuarës. Për shkak se natyra e njeriut është në thelb e dhembshur, unë besoj se është e mundur që disa dekada nga tani do të shohim një epokë... Më shumë
Kosova dhe EULEX-i: Një partneritet i munguar
Blerim Shala Askush si ne nuk do të duhej të ishte i interesuar që të kemi Sundim të ligjit në shtetin e Kosovës, sepse ndryshe nuk mund të ketë këndellje politike dhe shoqërore të Kosovës. Diskutimet e vazhdueshme të autoriteteve të Kosovës me ato të BE-së për formulimet që... Më shumë
Editorial i gazetës Sovrani.info 1.Zvarritja e zgjatjes së mandatit të EULEX-it nga institucionet e vendit dhe lënia e këtij misioni pa mandat, po del të jetë vazhdimësi e një politike të re të Kosovës karshi faktorit ndërkombëtarë e cila nëse nuk tregon rezultate pozitive gjithsesi ka qenë mëse e... Më shumë
Prof. Dr. Lisen Bashkurti për Sovrani.Info Ekziston një shprehje e vjetër latine që thotë se kur “një vlerë e çmuar përdoret me tepri ç’vlerësohet”. Në historinë shqiptare kemi raste të shumta kur vlerat kombëtare janë përdorur enkas me tepri për t’u nënçmuar. Kështu, pas Luftës së Dytë Botërore, udhëheqja... Më shumë
Thirrjet raciste të një kori të madh shqiptarësh, kundër futbollistit shqiptar të Zvicrës Valon Berhami, dhe Xherdan Shaqirit, kanë hapur një debat mbi mentalitetin e pazareve që është ngulitur tek tifozët shqiptarë, si e vetmja mënyrë për të arritur suksesin, kur kanë përballë bashkëkombësit e tyre që luajnë me... Më shumë
Shkëlzen Doli, orakulli I muzikës shqipe
Nga Mira Tuci “Ai luan aq bukur sa meriton  t’i puthësh të dy duart” – ishte ky komenti më I sinqertë I artikuluar nga nëna ime pas mbylljes së koncertit të Shkëlzen Dolit në Tiranë me Ansamblin Popullor. Skena e teatrit të operas ka parë shumë artistë të shkëlqejnë... Më shumë
“Rruga” greke dhe qorrsokaku shqiptar
Vizita dyditore e ministrit te Jashtëm të Greqisë, Nikos Kotzias, në Shqipëri, u përmbyll. Nuk mund të pretendohet që një vizitë e këtij niveli t’i japë zgjidhje gjithë problematikës së marrëdhënieve dypalëshe midis Shqipërisë dhe Greqisë, të grumbulluar ndër vite. Megjithatë, nuk mund të mos shtrohet pyetja se çfarë... Më shumë
Agonia me testin e maturës
Jonuz Salihaj Po të rritej efektiviteti i sistemit arsimor me deklarata, sigurisht kompetentët e MASHT-it do të shpalleshin kampion. Ata në vend që të reflektojnë për traumat që po u shkaktojnë nxënësve më të mirë, me mënyrën e menaxhimit të vlerësimit të jashtëm, pa fije turpi e vlerësojnë si... Më shumë
Luftërat e ardhshme të Ballkanit
Nga: Timothy Less / Newstatesman Me BE-në që po e humb fuqinë e dominimit në Ballkan, ringjallja e nacionalizmit po shfaqet në sipërfaqen e shtratit të pakënaqësisë popullore. Ballkani ka mundësi t’u japë zjarr problemeve të vjetra në Europë, duke e zhytur BE-në në një krizë të re rajonale... Më shumë