Prof. Dr. Lisen Bashkurti për sovrani.info. Krimineli Vaslav Sheshel u shpall i lirë nga çdo lloj akuze në Hagë. Shesheli ishte zëvendës Kryeministër i Millosheviçit. Ishte kryetar i një prej partive më nacional-raciste në Serbi e luftërave kundër popujve të tjerë në shpërbërjen e Jugosllavisë. Sheshli ishte dhe mbetet... Më shumë
Prof. Dr. Lisen Bashkurti për sovrani.info Sapo mbaroi takimi i lidershipit shqiptar me komisionarin per Zgjerim te BE, Johanes Hahn. Ne tryezën e gjithë takimeve ishin ecuria e zbatimit të pesë prioriteteve të vendosura për Shqipërinë nga BE. Nga një lider tek tjetri, nga një titullar institucioni tek tjetri,... Më shumë
Nga Lorenc Vangjeli Flokë të gjata, xhup i zi treçereksh lëkure që fsheh barkun e rrumbullaktë, xhinse, këpucë të zeza me majë, aromë therrëse qepe dhe alkooli dhe një pistoletë pa këllëf (klluf, quhej atëherë), që mbahej pak mbi fundin e shpinës. Ky ishte identikiti i portretit të pushtetit... Më shumë
Prof. Dr. Lisen Bashkurti për sovrani.info.   Demokracia është përballë sfidave serioze të sigurisë. Madje edhe demokracitë genuine, tradicionale dhe të konsoliduara po ballafaqohen seriozisht me kërcënime dhe rreziqe sigurie kudo dhe në çdo kohë.   Ndërkohë që shohim e lexojmë cdo ditë se si rreziqet dhe kërcënimet e... Më shumë
Ardian Gjini Në vitet 2006 dhe 2007 përmendeshin tri kondita të nevojshme për suksesin e ardhshëm të shtetit të pavarur të Kosovës. Njohja ndërkombëtare, sidomos nga Bashkimi Europian, sjellja e përgjegjshme e Serbisë, dhe qeverisja e mirë në Kosovë.Bisedohej gjatë edhe për ndërlidhjen që e kanë në mes vete këto kondita, për rëndësinë e njohjeve dhe mbi të gjitha, të qeverisjes së mirë, tolerante dhe... Më shumë
Viktimave po u mohohet drejtësia
Nga Ed Vulliamy Ishte e pamundshme të mos mendoja për takimin e parë me Radovan Karaxhiqin në shkallët e selisë së tij në «kryeqytetin» e serbëve të Bosnjës, Pale, që ndodhej jashtë rrethinës dhe mbi kryeqytetin e vërtetë, Sarajevë, e të cilën po e bombardonin trupat nën urdhrat e... Më shumë
Francisco de Borja Lasheras Gjeopolitika është kthyer në Ballkanin Perëndimor. Përtej mjeteve klasike të pushtetit që funksionojnë, ka një konkurrencë për zemrat dhe mendjet e njerëzve në rajon në një kohë kur BE-ja duket në pamundësi për të menaxhuar krizat e saj, si dalja e mundshme e Britanisë dhe... Më shumë
Nga diplomacia e barrikadave drejt bashkëpunimit pa tabu
Nga Ditmir Bushati Në fillim të javës që po mbyllet, kreva një vizitë pune në Athinë, ku pata mundësi të diskutoj me autoritetet më të larta greke mbi mbarëvajtjen e marrëdhënies së veçantë midis Shqipërisë dhe Greqisë. Të gjithë e dimë se Shqipërinë dhe Greqinë i lidh ngushtë gjeografia,... Më shumë
Shpërfytyrimi i Europës

Shpërfytyrimi i Europës

Opinione 27 March, 2016, 10:49

Michael Brendan Doherty Në një kohë kur problemet që paraqesin komunitetet myslimanë të integruar keq po çojnë në rritje të euroskepticizmit, rreziqet për Europën nga brenda Belgjikës bëjnë thirrje për të kundërtën: më shumë bashëpunim për sigurinë, në të gjithë kontinentin. Si mundet Gjermania dhe Franca të bëjnë detyrën... Më shumë
Prof. Dr. Lisen Bashkurti për Sovrani.info Kur u themelua NATO në vitin 1949 me Traktatin e Washingtonit, Presidenti i ShBA, Ajzenhaueri e quajti “Aleanca e Lirisë”. Nga koha e themelimit kanë kaluar 67 vjet dhe NATO i qëndron pa u tundur misionit të saj si aleancë lirie. As konfrontimi,... Më shumë