Prof. Dr. Lisen Bashkurti Qysh nga pranvera e vitit 2014 Kosova ka hyre në një krize politike pa krye. Rezultatet e zgjedhjeve ate vit reflektuan pak ndryshime ne elektoratin e pergjithshem te vendit. Dy partite kryesore pesuan renie, por jo deri ne ate mase sa te humbisnin peshen e... Më shumë
Shaban Murati Ministri i Jashtëm i Kosovës, Hashim Thaçi, është në metrat e fundit të vrapit të tij drejt postit të presidentit të Kosovës. Por në këtë vrapim drejt postit më të lartë të kryetarit të shtetit, ai ka lënë hapur një dollap, real apo virtual, i cili ka brenda një skelet të madh,... Më shumë
Kryeministri i Kosovës harron luftën çlirimtare
Natyrisht, njeriu që ka udhëhequr Fondin e tre përqindëshit dhe që e ka sabotuar financiarisht luftën, ai edhe pas 17 viteve nuk ia njeh veprën madhore Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës – Çlirimin e Kosovës. Duhet të jesh i verbër, madje dhe i pa mend që ta përmendesh NATO-n, e... Më shumë
Merkeli humbet aleatë

Merkeli humbet aleatë

Opinione 15 February, 2016, 12:36

Christian F. Trippe John McCain është ujk i vjetër në politikë. Republikani nga Arizona u tregon një herë në vit vendin evropianëve dhe e shijon rolin e profetit të fatkeqësive në politikën e sigurisë. Paraqitja e tij në Konferencën e Sigurisë në Mynih është pjesë e traditës popullore transatlantike.... Më shumë
Britania, më mirë jashtë BE-së

Britania, më mirë jashtë BE-së

Opinione 12 February, 2016, 14:21

Dita e Shën Valentinit është festa tradicionale e dashurisë. Mirëpo këtë shkurt Britania është më shumë e fiksuar në një divorc politik. “BREXIT” është term i shkurt për Britaninë jashtë Bashkimit Evropian.  Për shumë nga bashkëatdhetarët e mi, kjo ide nuk është negative; në të vërtetë, një ikje nga... Më shumë
FADIL SULEJMANI, STUDIUESI, PEDAGOGU, MISIONARI
Salajdin SALIHU Dikush la pas vetes një shenjë se kishte jetuar, dikush një gurë ku kishte gërvishtur simbole të pa deshifruara. Dikush një papirus me hieroglifë, një pergamenë, një fletë apo një libër. Dikush la pas vetes fjalën e urtë, që mbartet nëpër shekuj nga brezat. Të gjithë e... Më shumë
Ballkani në BE – realitet apo utopi?
Patrick Moore, për Sovrani.info Në vitin 2013 kur Kroacia ishte anëtarësuar në Bashkimin Evropian, një grua nga Zagrebi kishte deklaruar: “ndihemi si mysafirët që kanë shkuar në një ndejë, por atje kishim arritur pasi që shishet kishin mbetur të zbrazura”. Janë të shumtë ata që besojnë se Bashkimi Evropian,... Më shumë

Serbia në rrethin vicioz

Opinione 10 February, 2016, 16:56

Prof. Dr. Lisen BASHKURTI Mbas përfundimit te shpërbërjes së ish-Jugosllavisë u krijua perceptimi ndërkombëtar se Serbia do ndryshonte shpejt, do demokratizohej, do modernizohej, do prosperonte ekonomikisht dhe do përparonte shpejt në rrugën e integrimit në Bashkimin Evropian. Koha po tregon se midis perceptimeve rreth Serbisë së mbas luftërave në... Më shumë
A do të heqë dorë Gjermania nga integrimet?
Ivan Krastev Miliona njerëz që i janë drejtuar Bashkimit Evropian sot besojnë që migrimi është revolucioni më i mirë. Por, ky është revolucion i individëve, jo i masave. Bashkimi Evropian është më tërheqës se çdo utopi tjetër e shekullit të 20-të, për arsyen e vetme që ekziston. Por si... Më shumë
Ushtria Çlirimtare e Kosovës – Krenari Kombëtare
Prof. Dr. Lisen BASHKURTI Ne historine moderne te popullit shqiptar, pavaresia e Kosoves eshte arritja me e madhe. Ne kete arritje rolin themelor e luajti Ushtria Clirimtare e Kosoves, e cila eshte krenari kombetare. Gjate procesit te shperberjes se ish Federates Jugosllave u perplasen interesa politike, nderetnike, ekonomike dhe... Më shumë