FADIL SULEJMANI, STUDIUESI, PEDAGOGU, MISIONARI
Salajdin SALIHU Dikush la pas vetes një shenjë se kishte jetuar, dikush një gurë ku kishte gërvishtur simbole të pa deshifruara. Dikush një papirus me hieroglifë, një pergamenë, një fletë apo një libër. Dikush la pas vetes fjalën e urtë, që mbartet nëpër shekuj nga brezat. Të gjithë e... Më shumë
Ballkani në BE – realitet apo utopi?
Patrick Moore, për Sovrani.info Në vitin 2013 kur Kroacia ishte anëtarësuar në Bashkimin Evropian, një grua nga Zagrebi kishte deklaruar: “ndihemi si mysafirët që kanë shkuar në një ndejë, por atje kishim arritur pasi që shishet kishin mbetur të zbrazura”. Janë të shumtë ata që besojnë se Bashkimi Evropian,... Më shumë

Serbia në rrethin vicioz

Opinione 10 February, 2016, 16:56

Prof. Dr. Lisen BASHKURTI Mbas përfundimit te shpërbërjes së ish-Jugosllavisë u krijua perceptimi ndërkombëtar se Serbia do ndryshonte shpejt, do demokratizohej, do modernizohej, do prosperonte ekonomikisht dhe do përparonte shpejt në rrugën e integrimit në Bashkimin Evropian. Koha po tregon se midis perceptimeve rreth Serbisë së mbas luftërave në... Më shumë
A do të heqë dorë Gjermania nga integrimet?
Ivan Krastev Miliona njerëz që i janë drejtuar Bashkimit Evropian sot besojnë që migrimi është revolucioni më i mirë. Por, ky është revolucion i individëve, jo i masave. Bashkimi Evropian është më tërheqës se çdo utopi tjetër e shekullit të 20-të, për arsyen e vetme që ekziston. Por si... Më shumë
Ushtria Çlirimtare e Kosovës – Krenari Kombëtare
Prof. Dr. Lisen BASHKURTI Ne historine moderne te popullit shqiptar, pavaresia e Kosoves eshte arritja me e madhe. Ne kete arritje rolin themelor e luajti Ushtria Clirimtare e Kosoves, e cila eshte krenari kombetare. Gjate procesit te shperberjes se ish Federates Jugosllave u perplasen interesa politike, nderetnike, ekonomike dhe... Më shumë