Prof. Dr. Lisen Bashkurti Vite më parë edhe për gabimet tona krijuam problemin serioz territorial në Veri të Mitrovicës me Serbinë. Mirëpo në kohë lufte ndodhin edhe gabime. Gabimet e disave gjatë luftës në Veri të Mitrovicës po paguhen në paqe dhe nga mbarë populli i Kosovës. Tani me... Më shumë
Nga Ahmet Dursun ‘’Ti mund ta dish nëse fëmija që ke në bark është djalë, apo vajzë, por Zoti e di se ç’do bëhet me të deri në fund të jetës së tij/saj!” Ky është përfundimi që nxjerr prej një pjesë të sures “Fatiha”, me të cilën hapet Kurani,... Më shumë
Deklarata e Tanja Fajonit nuk ia lë shenjë opozitës
Raportuesja për regjimin pa viza për Kosovën në Parlamentin Evropian dhe zv/presidente e Socialistëve dhe Demokratëve, Tanja Fajon, ka deklaruar se është shtyrë votimi në Parlamentin Evropian për regjimin pa viza për Kosovën. Ajo ka thënë se pa u ratifikuar marrëveshja e Demarkacionit në Kuvendin e Kosovës nuk do... Më shumë
Rama “më i dashuri” për Merkel dhe Hollande (VIDEO)
Në samitin mes vendeve të Ballkanit perëndimor dhe BE-së, pritet që Unioni të caktojë një sërë fondesh për të investuar në infrastrukturën e vendeve të rajonit. Në tryezë Rama ishte ulur midis kancelares gjermane Angela Merkel dhe presidentit francez, Francois Hollande, ku duket se ka pasur një bisedë mjaft... Më shumë
Flamuri kuq e zi radhitet i 5-ti nga më të vjetrit në botë
Ndër pesë flamujt më të vjetër në botë është radhitur edhe flamuri kuq e zi, flamuri shqiptar. Flamuri i Shqipërisë, është bërë në vitin 1443. Ndër flamujt tjerë që janë radhitur nga më të vjetërit në gjithë botën, është flamuri skotlandez që u krijua në vitin 832, njëherësh i... Më shumë
Kushti i fundit për liberalizimin e vizave për Kosovën i vënë nga Komisioni Evropian, mbetet ratifikimi nga Kuvendi i Kosovës i marrëveshjes për shënjimin e vijës kufitare me Malin e Zi. Mënyra se si është menaxhuar kjo çështje deri më tash nga institucionet përgjegjëse të Kosovës, ka krijuar dilema... Më shumë
Prokuroria e Kosovës ka filluar grumbullimin e informatave të nevojshme për të përcaktuar nëse ka vend për hetime në listat e veteranëve. Kjo ngase, që disa parti politike dhe shoqata të veteranëve kanë kërkuar që listat të verifikohen, pasi që numri prej më shumë se 46 mijë veteranëve pretendohet... Më shumë
Rezultatet e regjistrimit në Bosnje dhe Hercegovinë shkaktojnë tensione
Tensionet janë në rritje në Bosnje dhe Hercegovinë për shkak të rezultateve të regjistrimit të parë të popullsisë prejse ka përfunduar lufta në këtë shtet. Këto të dhëna thonë se tani boshnjakët myslimanë përbëjnë shumicën e qartë në popullatën e këtij shteti. Në përgjithësi, Bosnja dhe Hercegovina ka humbur një... Më shumë
Rritet numri i rasteve të raportuara për dhunë në familje
Dhuna në familje vazhdon të jetë një dukuri e pranishme në nivel mjaftë të lartë në Kosovë. Autoritetet e rendit thonë se për pesë muajt e parë të këtij viti, janë raportuar 395 raste të dhunës në familje, derisa 16 viktima të trafikimit, janë identifikuar këtë vit. Daut Hoxha,... Më shumë
Fjalimi rrënqethës i Obamas (VIDEO)
Gjatë vizitës së tij në Kanada, presidenti i ShBA-së, Barack Obama, ka mbajtur një fjalim me të cilin e bëri tërë Parlamentin të duartrokasë dhe brohorisë për të që të qëndrojë president për edhe katër vite tjera. Mbase kjo është arsyeja pse ata i kërkuan edhe katër vite tjera:... Më shumë