7 probleme shëndetësore që tregon gjuha juaj
Gjuha është një nga muskujt më të fortë në trupin e njeriut, i lidhur me ndjenjën e shijes, gëlltitjes së ushqimit dhe formimin e fonemave të gjuhës, por gjithashtu është tregues i gjërave të rëndësishme për shëndetin tonë.  Përveçse është një pasqyrim i vërtetë i gjendjes së shëndetit, mund... Më shumë
Çfarë nuk duhet të bëni kurrë me stomakun bosh
Nisja e ditës shëndetshëm sigurisht nis nga stomaku në mëngjes. Mënyra e të ushqyerit dhe kujdesi që duhet të tregojmë me gjërat që konsumojmë ose jo në mëngjes është shumë e rëndësishme për shëndetin e organizmit. Këshilla që kemi dëgjuar më shpesh kohët e fundit kur rëndësia e të... Më shumë
Pesë gjërat që nuk duhet t’i bësh kurrë pasi ke ngrënë
Janë disa gjëra për të cilat ne duhet të tregojmë kujdes dhe duhet t’i shmangim në maksimum nëse nuk duam të kemi probleme më të rënda shëndetësore apo shqetësime që askush nuk do që t’i përjetojë! Në drekë apo në darkë, pak rëndësi ka vakti! Këtu janë të renditura... Më shumë
Instituti i Shëndetësisë: Nëse s’merren masa urgjente ndaj ndotjes së ajrit, do të ketë rritje të vdekshmërisë
Instituti Kombëtar i Shëndetit Publik si institucioni më i lartë shëndetësor, shkencor dhe profesional në vazhdimësi hulumton ndikimin e faktorëve mjedisorë në shëndetin e popullatës, propozon dhe merr vendime profesionale dhe u rekomandon institucioneve kompetente eliminimin e mangësive të zbuluara dhe ndikimin e tyre të dëmshëm në shëndet. Ky... Më shumë
Anila Kalleshi: Gabimet që po bëni me ushqyerjen e fëmijëve tuaj
Është shumë e rëndësihme që prindërit të dinë sesi të ushqejnë fëmijët e tyre, duke ruajtur një balancë të regjimit ushqimor. Dietologia e njohur, Anila Kalleshi ka treguar disa nga gabimet më të mëdha dhe të shpeshta që bëjnë prindërit kur ushqejnë fëmijët e tyre. Ajo ka shpjeguar me... Më shumë
Mos e neglizhoni rënien e qerpikëve, tregon shumë për shëndetin tuaj
Nëse ju ndodh që të vini re rënie të qerpikëve, duhet ta shihni me kujdes pasi mund të rezultojë me pasoja. Mjekët thonë se një gjë e tillë mund të jetë shenjë paralajmëruese e problemeve shëndetësore. Sipas tyre, rënia e qerpikëve mund të tregojë probleme me tiroiden. Tiroidja kontrollon... Më shumë
3 pozicione të gjumit që çdo shtatzënë duhet t’i praktikojë
Ne e shpenzojmë një të tretën të jetës tonë, ose duke fjetur ose duke tentuar për të fjetur. Studimet e fundit tregojnë se është një lidhje në mes pozicionit të fjetjes së një nënë dhe të shëndetit të fëmijës. Për shkak ndryshimeve në trup, pozicionet e rregullta nuk konsiderohen... Më shumë
Limoni i bën mirë zemrës

Limoni i bën mirë zemrës

Shendetesi 21 September, 2019, 8:54

Limoni përmban një sasi të madhe të vitaminës C, e cila është shumë e dobishme për trupin tonë. Madje sipas ‘Healthline’ në një limon gjenden 31 mg vitaminë C. Disa studime kanë treguar se konsumi jo vetëm i limonit, por edhe i shumë frutave që janë të pasura me... Më shumë
Çfarë duhet të hash pas lënies së duhanit; ushqimet që pastrojnë organizmin
Të lësh duhanin nuk është e thjeshtë, por më e vështirë është t’ia dalësh të mos e rifillosh përsëri. Dhe të përballosh me qetësi problemet që lindin nga ndërprerja e ritualit të duhanit Probleme të ndryshme. Sidomos pesha: burrat shtojnë mesatarisht, gati 4 kilogramë, ndërsa gratë të paktën 3.... Më shumë
Ja pse shega është frut i nevojshëm për organizmin
Shega rekomandohet të hahet e freskët, në lëngje, ëmbëlsira dhe pasta, në smoothie dhe është një simbol i shëndetit. Është e mbushur me vitaminë C, si dhe acid folik, vitamina A dhe E në përbërjen e tij, dhe shumë kalium. Ajo është gjithashtu ka antioksidantë dhe ndihmon në pastrimin... Më shumë