Çfarë ndodh kur njerëzit dëgjojnë zëra që të tjerët nuk i dëgjojnë? Çfarë ndodh kur njerëzit dëgjojnë zëra që të tjerët nuk i dëgjojnë?
Njerëzit që dëgjojnë zëra, si me dhe pa sëmundje psikotike të diagnostikuara janë më të ndjeshëm sipas një eksperimenti. Aftësia e subjekteve për të... Çfarë ndodh kur njerëzit dëgjojnë zëra që të tjerët nuk i dëgjojnë?

Njerëzit që dëgjojnë zëra, si me dhe pa sëmundje psikotike të diagnostikuara janë më të ndjeshëm sipas një eksperimenti.

Aftësia e subjekteve për të mësuar se këto hallucinacione nuk ishin reale mund të ndihmonte në identifikimin e atyre që kanë nevojë për trajtim psikiatrik, sugjeron studimi, përcjell Sovrani.info

Njerëzit me skizofreni dhe sëmundje të tjera psikotike shpesh dëgjojnë zëra. Philip Corlett, profesor i psikiatrisë, instruktor në psikiatri, donte të identifikonte faktorët që kontribuojnë në halucinacione.

“Halucinacionet mund të lindin nga një çekuilibër midis pritjeve tona rreth mjedisit dhe informacionit që marrim nga shqisat tona”, tha Powers, autori kryesor i studimit.

Një eksperiment i ri gjithashtu përdori modelimin kompjuterik për të dalluar njerëzit me psikozë nga ata pa. Njerëzit me një sëmundje psikotike kishin vështirësi të pranonin se ata nuk kishin dëgjuar vërtet zëra dhe shfaqnin veprime të ndryshme në rajonet e trurit që janë shpesh të implikuara në psikozë. /Sovrani.info