Dhëmbë të fortë duke konsumuar vezë Dhëmbë të fortë duke konsumuar vezë
Veza hyn tek ushqimet e pasura me vlera ushqyese dhe përveç se të jep ndjesinë e ngopjes, forcon edhe dhëmbët. Vezët janë një burim natyror... Dhëmbë të fortë duke konsumuar vezë

Veza hyn tek ushqimet e pasura me vlera ushqyese dhe përveç se të jep ndjesinë e ngopjes, forcon edhe dhëmbët. Vezët janë një burim natyror i vitaminës D, e cila është e rëndësishme për të patur dhëmbë të fortë dhe të shëndetshëm. Kjo realizohet duke ndihmuar në përthithjen e kalciumit, i cili është i rëndësishëm për kockat, shëndetin e  zemrës apo përmirësimin e metabolizmit. Që veza të mos jetë shumë kalorike rekomandohet të gatuhet e zier, omletë apo e pjekur me pak vaj.