Domatja, parandaluese e infarktit Domatja, parandaluese e infarktit

Domatja, parandaluese e infarktit

Kureshtje 16 February, 2016, 16:34

Efekteve pozitive të domates si aleate kundër tumorit te prostatës, u është shtuar edhe një tjetër. Për shkak të përbërësit antioksidant që ka, domatja... Domatja, parandaluese e infarktit

Efekteve pozitive të domates si aleate kundër tumorit te prostatës, u është shtuar edhe një tjetër. Për shkak të përbërësit antioksidant që ka, domatja shërben si terapi edhe kundër  infarktit dhe goditjes në tru. Domatja bllokon oksidimin e lipideve, duke reduktuar rrezikun e formimit të pllakave, që shkaktojnë probleme kardiovaskulare. Mjekët  këshillojnë që në ditë të konsumohen 1 kg domate, që transformohen në 100 gramë, duke evituar kështu rrezikun e problemeve me zemrën. Sipas kreut të Shoqatës italiane aritmologjike dhe kardiosimulimit, Michele Guilizia, konsumi i domates si pjese e dietës mesdhetare ul rrezikun e problemeve kardio-vaskulare me 30 përlind.