Më poshtë ju sjellim programin e plotë të festivalit “Hyjnesha në fron”, i cili zgjatë pesë ditë, duke nis nga nesër me 31 gusht deri...

Më poshtë ju sjellim programin e plotë të festivalit “Hyjnesha në fron”, i cili zgjatë pesë ditë, duke nis nga nesër me 31 gusht deri me 4 shtator.

“Hyjnesha në fron”, tashmë veç ka bërë finalizimin e programit për të nisur nesër edicionin e gjashtë me trenin e orës 20:00 nga Fushë Kosova. Gjatë një javë sa do të zgjas festivali do të shfaqen gjithsej dyzet filma të metrazhit të gjatë, të mesëm dhe të shkurtë, të ardhur nga tri kontinente si nga Evropa, Amerika dhe Azia, e madje nga Japonia e largët.
Veprat e ndryshme përfaqësojnë kinematë nga vendet e mëdha industriale, por edhe kinematë e vogla dhe të pavarura. Kinemanë vendore do ta përfaqësojë filmi “Ballkoni” i Lendita Zeqirajt, ndërsa filmat artistikë do të shfaqen në ambient të hapur siç është amfiteatri, në ambient të mbyllur, brenda stacionit si dhe në ambient lëvizës duke udhëtuar me tren.

Më poshtë ju sjellim programin e plotë të festivalit “Hyjnesha në fron”, i cili zgjatë pesë ditë, duke nis nga nesër me 31 korrik deri me 4 shtator, shkruan KultPlus.

Programi

31 gusht, filmat e metrazhit të gjatë, 20:00
Hapja ceremoniale e festivalit
“Train Station” – Collab Feature (USA), amfiteatër, 20:30
“Just Scene” – Alex Sunju Park(KOR), special Screening, K2, 20:30

1 shtator, filmat e metrazhit të gjatë
“The Great Wall” – Tadhg O’Sykkuvan (IRL), amfiteatër, 20:30
“Crime and Punishment” – Andrew O’Keefe(AUS), amfiteatër, 22:00
“Inherit the Stars”, Special Screening, 20:00

2 shtator, filmat e metrazhit të gjatë
“Escapes” – Mercedes Gaspar (SPA), amfiteatër, 20:30
“The Little Gipsy Witch” – Tomislav Žaja (CRO), amfiteatër, 22:30
“Massai 10th , Lost Tribe of Israel” – Dante Tanikie (UK), Special Screening, 20:00

3 Shtator, filmat e metrazhit të gjatë
“Pechorin” – Roman Khrushch (RUS), amfiteatër, 20:30
“Laputa” – Jakub Smid(CZH), amfiteatër, 22:00
“Kurdistan” – Bulent Funduz (KUR), special screening, 20:30
“Bern Harbor” – Thomas Neuenschëander (CH), special screening 22:00

01 shtator, ora 16:30, filmat e shkurtë, tren
“Jr Senmo Main Line” – Michito Tanaka (JP)
“I Wanted A War” – Lino Palena(ITA)
“Entelechy” – Ariana Delawari (USA)
“Shooting Star” – Lyubo Yonchev (BLG)
“Nuvola” – Giulio Mastromauro (ITA)
“The Visit” – Leandro Corinto
“Fatalist” – Edin Alia

02 shtator, 16:30, filmat e shkurtë, tren
“Fiddlesticks” – Veit Helmer (GER)
“Charlie & Poppy” – Jennifer Pots (USA)

03 shtator, 16:30, filmat e shkurtë, tren
“Marshland” – Michito Tanaka (JP)
“Two Bellmen Two” – Mark Rabinowitz (UAE)
“The Last Stop“ – Michael Stout(USA)
“You Are Beautiful” – Hristo Poriazoff (BLG)
“Resting Places” – Adam Stone (USA)
“Ballkoni” – Lendita Zeqiraj (RKS)

04 shtator, 16:30, filmat e shkurtë, tren
“Notorious Corn” – Mallory Grolleau (FRA)
“Business Unusual“ – Mark Rabinoëitz (UAE)
“ID” – Guadalupe Yepes (ARG)
“Reinforced” – Ali AdHami (USA)
“Silencio Canto” – Luigi Lorio(ITA)
“Black Sea” – Ulas Karaoglu(TUR)
Ceremonia e përmbylljes, ndarja e çmimeve
“Jericho”, koncert, amfiteatër