Fotografi të rralla të Prishtinës së viteve të tridhjeta Fotografi të rralla të Prishtinës së viteve të tridhjeta
Prishtina gjatë shekullit ka pësuar ndryshime drastike. Në kuadër të ish-Jugosllavisë, Prishtina ishte cilësuar si qyteti me rritje më të madhe dhe me ndryshime... Fotografi të rralla të Prishtinës së viteve të tridhjeta

Prishtina gjatë shekullit ka pësuar ndryshime drastike. Në kuadër të ish-Jugosllavisë, Prishtina ishte cilësuar si qyteti me rritje më të madhe dhe me ndryshime drastike.
Këto zhvillime urbanistike i përkasin kohës komuniste dhe ndërtimet janë bërë me arkitekturë të asaj fryme. Kjo është bërë edhe për një arsye, për të larguar kulturën otomane që mbizotëronte në arkitekturën e Prishtinës, transmeton sovrani.info.
Në vijim ju sjellim pak pamje të Prishtinës së viteve tridhjeta të shekullit të kaluar, të publikuara në faqen Albanian Vintage nga koleksionisti Micky Haxhiislami./sovrani.info
14718829_10154470999110631_1248757014394222792_n 15304208_10154607353940631_2140537843801301752_o 15327334_1331821010172116_2084239125902809281_n15871454_10154702472680631_6816790342439897581_n 15391016_10154611598490631_1572502233743146584_n