Frutat me më shumë sheqer Frutat me më shumë sheqer

Frutat me më shumë sheqer

Kureshtje 16 February, 2016, 21:00

Frutat janë një grup ushqimor që mund t’i bëjë konfuzë ata që hanë ushqime me pak karbohidrate apo diabetikët. Ka dhe disa dieta, të... Frutat me më shumë sheqer

Frutat janë një grup ushqimor që mund t’i bëjë konfuzë ata që hanë ushqime me pak karbohidrate apo diabetikët.
Ka dhe disa dieta, të cilat madje as nuk lejojnë të konsumohen fruta në fazën e parë të tyre.

Mund të keni dëgjuar se nuk duhet të shqetësoheni për sheqerin në fruta, sepse është natyral.

Por, në fakt kjo nuk është plotësisht e vërtetë. Sigurisht, frutat përmbajnë shumë lëndë ushqyese dhe pavarësisht sheqerit që kanë ia vlejnë të konsumohen.

Në anën tjetër, disa njerëz i trajtojnë sheqernat më mirë se të tjerët dhe në qoftë se jeni dikush që ndiqni një dietë të ulët në karbohidratë, duhet të keni kujdes. Nëse është e mundur, kontrolloni glukozën në gjak, për të parë se si frutat (apo ndonjë ushqim tjetër) ndikon në të.

Lajm i mirë është se frutat me më pak sheqer, janë disa prej frutave që kanë më shumë vlera ushqyese, duke përfshirë antioksidantë dhe fitonutrientë të tjerë.

Frutat me më pak sheqer
Sasi të vogla limoni
Mjedrat
Boronicat e zeza
Boronicat e kuqe

Frutat me pak ose me sasi mesatare sheqeri
Luleshtrydhet
Pjepër i verdhë
Papaja
Shalqi
Pjeshkët
Nektarinat
Boronicat
Pjepri
Pjeprat e ëmbël (pjeprat nektar)
Mollët
Gujava
Kajsitë
Grejpfruti

Frutat me shumë sheqer
Kumbullat
Portokajtë
Kivi
Dardha
Ananasi

Frutat me më shumë sheqer
Mandarina
Vishnjet
Rrushi
Shega
Mangoja
Fiqtë
Bananet
Frutat e thatë, të tilla si hurmat e Arabisë, rrushi, kajsitë dhe kumbullat e thara/shije.al