Gjukanoviq: Gëzohem që Maqedonia Veriore do të jetë anëtare e NATO-s Gjukanoviq: Gëzohem që Maqedonia Veriore do të jetë anëtare e NATO-s
Kryetari i Malit të Zi, Millo Gjykanoviq sot deklaroi se ftesa për Maqedoninë të fillojë me bisedimet me NATO-n është e rëndësishme edhe për... Gjukanoviq: Gëzohem që Maqedonia Veriore do të jetë anëtare e NATO-s

Kryetari i Malit të Zi, Millo Gjykanoviq sot deklaroi se ftesa për Maqedoninë të fillojë me bisedimet me NATO-n është e rëndësishme edhe për Podgoricën.

“Gëzohem që Maqedonia Veriore do të jetë anëtare e re e NATO-s”, tha Gjukanoviq, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Ai shtoi se hyrjen e anëtarëve të ri në Aleancë nuk do të përforcohet vetëm stabiliteti i Ballkanin Perëndimor, por edhe i Evropës dhe hapësirës së NATO-s.

Maqedonia sipas Sekretarit të Përgjithshëm të NATO-s, Jens Stoelgendo të mund të jetë anëtare e 30-të e NATO-s vetëm pas referendumit dhe ndryshimeve kushtetuese.