Hani sa  çokollatë të doni, do të jetoni më gjatë dhe më mirë Hani sa  çokollatë të doni, do të jetoni më gjatë dhe më mirë
Vetë mjekët kanë konfirmuar që konsumi i sasive të moderuara të çokollatës, bën që njerëzit të jenë më të lumtur. Të hash çokollatë fondente... Hani sa  çokollatë të doni, do të jetoni më gjatë dhe më mirë

Vetë mjekët kanë konfirmuar që konsumi i sasive të moderuara të çokollatës, bën që njerëzit të jenë më të lumtur. Të hash çokollatë fondente sidomos ndihmon edhe në rritjen e jetëgjatësisë, pasi çokollata është shumë e pasur me zink.

Sigurisht që për të pasur efekte pozitive, konsumi duhet të jetë i moderuar.

Çokollata është shumë e pasur edhe me polifenole, substancë e cila ndihmon në shmangien e shkatërrimit të qelizave nga oksidimi. Këto molekula aktivizohen nga zinku që mbron dhe ndihmon qelizat që të shmangin oksidimin.

Një tjetër studim, ka treguar se çokollata ndihmon në evitimin e atakut kardiak tek burrat dhe tek gratë. Për më tepër ajo stimulon edhe çlirimin e endrofinës, ose ndryshe hormoni i lumturisë, ndihmon edhe në mbajtjen në ekuilibër të gjendjes psikologjike./CNA.al