Historia e Soufflé Historia e Soufflé

Historia e Soufflé

kuzhina 27 January, 2019, 16:49

Keni dëgjuar shumë për suflenë kohëve të fundit? Sufleja është ëmbëlsirë që për bazë ka kombinimin e të verdhës së vezës me të bardhën... Historia e Soufflé

Keni dëgjuar shumë për suflenë kohëve të fundit?

Sufleja është ëmbëlsirë që për bazë ka kombinimin e të verdhës së vezës me të bardhën dhe përbërësit e tjerë që i japin një shije të pazëvendësueshme. Suffle ka origjinën nga Franca. Për herë të parë është përgatitur nga mjeshtri francez i kuzhinës Vincent de la Chapelle në fillim të shekullit 18-të.
Fjala “souffle” rrjedh nga fjala frënge “souffler” që do të thotë “të fryj”, “Të marrë frymë” ose “Të fryhet”.

Ky desert mund të shoqërohet me akullore ose me fruta sezonale.