Ja çfarë ju sjell shëndet Ja çfarë ju sjell shëndet
E mbani mend se kur keni dhuruar gjak për herë të fundit? Madje ka prej jush që dicka të tillë ka dëshirë të bëjë... Ja çfarë ju sjell shëndet

E mbani mend se kur keni dhuruar gjak për herë të fundit?

Madje ka prej jush që dicka të tillë ka dëshirë të bëjë vet megjithatë për shkak të shëndetit ajo do të jetë e pamundur për një kohë të gjatë, transmeton Klan Kosova.

Por nëse juve rastësisht vendosni për të dhënë gjak atëherë është krejtësisht dicka e shëndetshme për ju, ngase donacionet e përsëritura të gjakut mund të ndihmojnë në rrjedhjen e gjakut në mënyrë që të evitojë dëmtimet në arteriet tuaja e që rezulton bllokime të pakta në enët tuaja të gjakut, transmeton Klan Kosova.

Prandaj sipas ekspertëve mjekësor, nëse ju keni sasi të mjaftueshme gjaku sa për të dhuruar dikujt që ka nevojë për të, është shumë e mundshme që deri në 88% të mos vuani nga sulmi në zemër, transmeton Klan Kosova. Dicka e tillë ndihmon poashtu me një përqindje të lartë për të larguar rrezikun nga goditjet e sulmeve në tru dhe kancereve të cilat tash e sa kohë janë bërë sëmundje mjaft të përhapura, transmeton Klan Kosova.