A ju bëhen thonjët kështu? Si ta kuptoni nëse ky problem është serioz A ju bëhen thonjët kështu? Si ta kuptoni nëse ky problem është serioz
Shumë personave ju ka ndodhur t’iu bëhen thonjët me ngjyrë të zezë. Kjo gjë ndodhë për shkak të ndonjë gjakderdhje brenda thoit apo për... A ju bëhen thonjët kështu? Si ta kuptoni nëse ky problem është serioz

Shumë personave ju ka ndodhur t’iu bëhen thonjët me ngjyrë të zezë. Kjo gjë ndodhë për shkak të ndonjë gjakderdhje brenda thoit apo për shkak të shtypjes, që këpucët e ngushta ju bëjnë gishtave. Në përgjithësi kjo gjendje nuk është serioze, mirëpo në disa raste mund të jetë një indikacioni ndonjë problemi shëndetësor. Gjithsesi, me anë të disa metodave ju mund ta identifikoni nëse gjendja është serioze apo jo.

Shkaku kryesor që ju bëhen thonjët e zinjë është një trauma përsëritëse. Kjo ndodhë në rastet kur vraponi apo mbathni këpucë të ngushta çdo ditë. Nëse me kohë e vëreni se ka filluar të ju shkëputet thoi nga mishi i gishtave atëherë kjo mund të bëhet më serioze.

Në disa raste më të rralla nëse thonjët tuaj fillojnë të ndërrojnë ngjyrë, atëherë kjo është shenjë e kancerit të lëkurës, i cili mund të zhvillohet nën thonjë. Gjithashtu nëse edhe ngjyra e lëkurës rreth thonjëve ndryshon dhe merr nuanca të tjera, atëherë duhet të vizitoheni tek specialisti.