Kërkohet arrest shtëpiak për gratë e kthyera nga Siria sepse janë familjare e me fëmijë Kërkohet arrest shtëpiak për gratë e kthyera nga Siria sepse janë familjare e me fëmijë
Prokuroria ka kërkuar arrest shtëpiak për të gjitha gratë që janë kthyer nga Siria. Kështu tha avokatja e njërës prej këtyre grave Fehmie Gashi-Bytyçi.... Kërkohet arrest shtëpiak për gratë e kthyera nga Siria sepse janë familjare e me fëmijë

Prokuroria ka kërkuar arrest shtëpiak për të gjitha gratë që janë kthyer nga Siria. Kështu tha avokatja e njërës prej këtyre grave Fehmie Gashi-Bytyçi.

Sipas saj seanca dëgjimore ku do të vendoset për to është duke vazhduar ende.

“Kjo duke pasur parasysh se të gjitha janë gra familjare dhe më fëmijë. Gratë tashmë janë duke jetuar në shtëpitë e të të afërmeve” tha Gashi-Bytyçi.

Disa prej grave të kthyera të premten në mbrëmje nga Siria po dyshohen për organizim dhe pjesëmarrje në grupe terroriste.

11 gra sot janë dërguar në Gjykatën e Prishtinës për t’u marrë në pyetje rreth aktivitetit të tyre gjatë qëndrimit në zonën e konfliktit.

Ato kanë hyrë në ndërtesën e gjykatës nën përcjelljen e Policisë.

Ndërsa grupi i dytë i grave të kthyera pritet të dalë para gjykatës gjatë ditës së nesërme.

Pas kthimit të tyre nga Siria, Prokuroria ka thënë se do t’i marrë në pyetje 32 gratë e kthyera.