Këtë vit mbi 500 raste ku femra ka qenë viktimë e forcës mashkullore Këtë vit mbi 500 raste ku femra ka qenë viktimë e forcës mashkullore
Dhuna në familje është dukuri që po e përcjell Kosovën çdo ditë. Sipas një përgjigje që Policia e Kosovës i ka dërguar lajmi.net lidhur... Këtë vit mbi 500 raste ku femra ka qenë viktimë e forcës mashkullore

Dhuna në familje është dukuri që po e përcjell Kosovën çdo ditë.

Sipas një përgjigje që Policia e Kosovës i ka dërguar lajmi.net lidhur me rastet e dhunës në familje thuhet se gjatë vitit 2015 janë evidentuar 1038 raste, gjatë vitit 2016 janë evidentuar 1227 raste, gjatë vitit 2017 janë evidentuar 1269 raste, kurse në periudhën janar-qershor 2018 janë evidentuar 628 raste.

“Numri i viktimave sipas gjinisë: në vitin 2015: 869 femra dhe 202 meshkuj, në vitin 2016: 988 femra dhe 259 meshkuj, në vitin 2017: 958 femra dhe 261 meshkuj, në periudhën janar-qershor 2018: 500 femra dhe 115 meshkuj”, thuhet aty.

Gjithashtu këto ditë u publikua edhe një listë me emrat e 101 grave që janë vra nga burrat.

Ky publikim i saj vie pas vrasjes së dyfishtë që tronditi Gjakovën, ku Pjetër Nrecaj nga fshati Bitesh ua mori jetën gruas 40 vjeçare, Valbonë Nrecaj dhe vajzës 9 vjeçare, Klarës.

Lista me gratë dhe vajzat që u vranë nga burrat:

Zejnepe Bytyçi
Diana Kastrati
Donjeta Pajazitaj
Antigona Morina
Fildeze Hafizi
Natasha Kazanxhi
Manjola Luzi
Afize Lila
Eltelva Ndoka
Zhazivare Dervishi
Liljana Ruko
Alketa Llapushi
Lumturie Xhilaj
Ilda Dervishi
Ariela Murati
Adriana Shaholli
Vergjinushe Hasani
Eleni Basho
Megi Jokiçi
Naime Abazi
Arze Biba
Lule Cara
Leonora Kaloçi
Lahe Sina
Shqiponja Miza
Rajmonda Sota
Thellëza Lelaj
Marie Çuku
Alma Gjata
Dane Prendi
Pranvera Muslika
Manjola Koxhaj
Marjana Bregu
Fatbardha Tafa
Fatjona Sula
Miranda Shtjefni
Eliverta Çoçka
Rolanda Doku
Ajshe Vata
Lime Dedej
Azbie Myftari
Manushaqe Çeliku
Ahsinja Krytha
Nertila Petriti
Vasilila Muço
Valentina Begu
Sonila Tafa
Mereme Pashai
Gjyste Paplekaj
Lumturi Selimaj
Mimoza Nikolli
Valbona Çarçani
Alketa Cani
Anxhela Haga
Feride Prokshi
Sose Metushi
Miradie Hetemi
Xhulieta Çuni
Suela Sula
Z.C (66 vjeçe)
Elsina Hidershaj (Emmy)
Migena Këllezi
Arianita Zahiti
Shkurte Veseli
Liljana Rukaj
Valbonë Nrecaj
Fjoralba Nonaj
Fatime Selmanaj
Seneada Selmanaj
Erjeta Avdyli
Irena Sela
Fatmira Deda
Dije Lita
Resmije Goxhaj
Liljana Zhehza
Liljana Uzo
I. Çekakani
Marte Malndrea
Dallëndryshe Jazxhi
Lumturie Xhilaj
Nurije Metallari
Natasha Kazanxhiu
Irena Seli
Alda Canaj
Mbarime Canaj
Denisa Demaj
Liljana Arapi
Greta Baja
Jonida Çanaku
Yllka Xhiko
Zyra Lila
Alma B.
Elida Osmani
Brunilda Hoxha
Lidia Nusdorfi
Ermira Arapi
Dafina Zhubi
Igballe Llaloshi
Sevdije Berisha
Valbonë Marku
Vajza e Valbonë Markut