LDK akuzon Ministrinë e Shëndetësisë, e quan të dështuar vitin 2018 LDK akuzon Ministrinë e Shëndetësisë, e quan të dështuar vitin 2018
LDK ka mbajtur një konferencë për media ku janë bërë akuza ndaj punës në Ministrinë e Shëndetësisë. LDK ka hedhur kritika në drejtim të... LDK akuzon Ministrinë e Shëndetësisë, e quan të dështuar vitin 2018
LDK ka mbajtur një konferencë për media ku janë bërë akuza ndaj punës në Ministrinë e Shëndetësisë.

LDK ka hedhur kritika në drejtim të Ministrisë së Shëndetësisë.

Sipas deputetit Haxhi Avdyli dhe Naser Rugovës kjo Ministri është duke u mburrur me projektet që siç thanë ata kanë qenë të planifikuara më herët e që janë realizuar tani.

Sipas LDK-së ministria e shëndetësisë është thirrur se i ka realizuar këto projekte si të reja e jo si të planifikuara, transmeton lajmi.net.

“Viti 2018 ishte një vit i dështuar i shëndetësisë në Kosovë, vit i cili kaloi pa asnjë reformë legjislative. Ishte paraparë që të vinte në kuvend Ligji për Sigurime Shëndetësorë dhe një gjë e tillë nuk ka ndodhur. Në fund të vitit 2019 do të vij Ligji për Shëndetësi dhe jo për sigurimet shëndetësorë. Viti 2020 do të kalojë me diskutime dhe tek në vitin 2021 do ta kemi rastin për ndryshime”, tha Avdyli.

Ky subjekt politik ka kritikuar Ministrinë e Shëndetësisë edhe për disa kontrata me barna. Ata kërkuan nga ministri Uran Ismaili që të bëj më shumë në sistemin shëndetësor.