Lulja që mund të shërojë disa sëmundje Lulja që mund të shërojë disa sëmundje
Shkencëtarët kanë shpjeguar sekretin e një prej bimëve që përdoret në mjekësinë tradicionale kineze. Kjo bimë që në Kinë njihet si Huang – Qin... Lulja që mund të shërojë disa sëmundje

Shkencëtarët kanë shpjeguar sekretin e një prej bimëve që përdoret në mjekësinë tradicionale kineze.

Kjo bimë që në Kinë njihet si Huang – Qin – në këtë vend është përdorë tradicionalisht për ethe si dhe për problemet e mëlçisë dhe mushkërive.

Tani shkencëtarët kanë zbuluar se kjo bimë mund të përdoret për të stimuluar prodhimin e barnave të reja.

Ku studim që kryesohet nga profesor Cathie Martin është publikuar në revistën shkencëtare, Science Advances.