Maqedonia e Veriut prej sot i njeh lejet e vozitjes të Kosovës Maqedonia e Veriut prej sot i njeh lejet e vozitjes të Kosovës
Prej sot shtetasit e Kosovës do të mund të lëvizin lirshëm në Maqedoni me lejet e vozitjes të nxjera në vendin e tyre, ashtu... Maqedonia e Veriut prej sot i njeh lejet e vozitjes të Kosovës

Prej sot shtetasit e Kosovës do të mund të lëvizin lirshëm në Maqedoni me lejet e vozitjes të nxjera në vendin e tyre, ashtu si edhe shtetasit e Maqedonisë së Veriut në Kosovë.

E gjitha kjo falë ratifikimit të Marrëveshjes ndërmjet qeverive të dy vendeve për njohjen reciproke të patentë shoferëve. Por ratfikimi i marrëveshjes në Kuvendin e Shkupit nuk kaloi pa përplasje mes pushtetit dhe opozitës.
Deputeti i VMRO-DPMNE-së, Ilija Dimovski, duke folur për raportet me vendet fqinjë që ka krijuar qeveria e re, kujtoi se ajo ka dështuar në ndërtimin e një projekti mjaft të rëndësishëm në lidhjet me Kosovën, siç është autostrada Shkup-Bllacë.