Nafta e papërpunuar po tregtohet qëndrueshëm Nafta e papërpunuar po tregtohet qëndrueshëm
Çmimet e naftës së papërpunuar ishin të qëndrueshme, duke u tregtuar në 65.94 dollarë për fuçi. Çmimi është mbështetur nga vështirësitë venezueliane në përmbushjen... Nafta e papërpunuar po tregtohet qëndrueshëm

Çmimet e naftës së papërpunuar ishin të qëndrueshme, duke u tregtuar në 65.94 dollarë për fuçi.

Çmimi është mbështetur nga vështirësitë venezueliane në përmbushjen e detyrimeve të furnizimit dhe nga shkurtimet e vazhdueshme të udhëhequra nga OPEC-u, megjithëse rritja e prodhimit të papërpunuar të Shteteve të Bashkuara të Amerikës është një tjetër faktor kryesor që dikton ndjenjën, përcjell Telegrafi.

Prodhimi bruto i Shteteve të Bashkuara të Amerikës shënoi një rekord të ri javën e kaluar në 10.8 milionë fuçi në ditë. Nga ana tjetër vendet e OPEC-ut dhe jashtë saj kanë një marrëveshje ekzistuese të kufizimit të prodhimit, e cila është planifikuar të zgjasë deri në fund të vitit.

Megjithatë, për shkak të situatës në Venezuelë dhe Iran, kur vendet e OPEC-ut dhe jashtë OPEC-ut mblidhen më 22 qershor, shumë nga industria besojnë se ata do të bien dakord për të qetësuar kufijtë e prodhimit.