NË MJEGULL NË MJEGULL

NË MJEGULL

KulturëLibër 3 April, 2019, 17:59

Poezi nga: Hermann Hesse Përktheu: Faslli Haliti E çuditshme, të endesh në mjegull! Të vetmuar janë çdo kaçube dhe gur, as pemët s’e shohin... NË MJEGULL

Poezi nga: Hermann Hesse
Përktheu: Faslli Haliti

E çuditshme, të endesh në mjegull!
Të vetmuar janë çdo kaçube dhe gur,
as pemët s’e shohin njëra-tjetrën,
secila qëndron e vetmuar.

Plot miq më dukej bota,
kur jeta ime ish e qartë ende;
tani që bie mjegulla
nuk shoh më nga miqtë asnjë.

Asnjë, që errësirën s’e njeh,
nuk është i urtë, sigurisht,
që lehtas dhe gjithnjë
e ndan atë nga të gjithë

E çuditshme të endesh në mjegull !
Të jetosh, vetmi, do të thotë.
Asnjë qenie s’e njeh tjetrën
Secili i vetëm është në botë.