Njerëzit të cilët nuk hanë mish peshku rrezikohen nga këto sëmundje Njerëzit të cilët nuk hanë mish peshku rrezikohen nga këto sëmundje
Peshku është i pasur me vitamina dhe minerale dhe ndihmon në shkrirjen e yndyrave në organizëm. Studiuesit në Britani të Madhe tërheqin vërejtjen që... Njerëzit të cilët nuk hanë mish peshku rrezikohen nga këto sëmundje

Peshku është i pasur me vitamina dhe minerale dhe ndihmon në shkrirjen e yndyrave në organizëm.

Studiuesit në Britani të Madhe tërheqin vërejtjen që njerëzit të cilët nuk hanë mjaft shpesh mish peshku rrezikohen nga sëmundje serioze.

Sa shpesh duhet patjetër të hani mish peshku?
Është e nevojshme së paku dy herë në javë të hamë peshk, së paku një racion të jetë peshk deti, i pasur me vaj peshku, si p.sh. salmon dhe ton.

Nëse nuk merrni mjaft omega 3 të thartirave yndyrore të cilat i përmban peshku, rrezikoni sëmundjen e zemrës dhe sëmundjen e trurit.

Gjithashtu është treguar që, nëse nga ushqimi eliminoni mishin e peshkut dhe hani vetëm mish të kuq, rrezikoheni edhe më shumë nga tumoret, sesa ata të cilët hanë së paku dy herë në javë